Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Çetin'in 1 Mayıs Mesajı - Son Dakika
Yerel

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Çetin'in 1 Mayıs Mesajı

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Çetin\'in 1 Mayıs Mesajı

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

01.05.2014 15:03

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, 1 Mayıs'ın bir hesaplaşma günü değil, çalışanların sorunlarının gündeme taşındığı ve çözümlerin bulunduğu gün olması gerektiğini vurgulayan Çetin, Türkiye'yi gerginliğe sürükleyerek, memurun, işçinin, emeklinin sorunlarını hasıraltı etme, gündemi saptırma amacı güdenlerin, çalışanlara ve sendikacılığa en büyük darbeyi vurduklarını söyledi.

Çalışanların örgütlü mücadelesini zayıflatarak, küresel saldırılar karşısında bizleri çaresiz bırakmak isteyenlerin olduğunu kaydeden Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne yazık ki bugün, çalışanlara karşı uygulanan hukuksuzluk var. Bugün, kamu görevlilerine verdiği sözleri unutanlar, attıkları imzaya sahip çıkamayanlar var. Yandaşlarına yer açabilmek için bir gecede 73 bin okul yöneticisini görevden alan idareciler var. Koltuklarını koruyabilmek için yüz binlerce kamu görevlisini oradan oraya savuran sözde siyasetçiler var. Bugün en küçük ekonomik olumsuzlukta işten çıkarılan, sendika üyesi olduğu için sürülen, tehdit edilen, iş akdi feshedilen çalışanlar var. Bugün çalışanları devletin ve işverenin omuzlarında yük, gereksiz bir maliyet unsuru olarak gören ve kaderine terk eden bir iktidar var. Bugün emeğinin karşılığını alamayan, alın terini akıtan ama kıymeti bilinmeyen çalışanlar var. Birlikteliğimizi kaybettikçe haklarımızı da kaybediyoruz. Bizler birlik oldukça, hiç bir güç çalışanların haklarını gasp etmeye yetmeyecektir" - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Çetin'in 1 Mayıs Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement