Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2014 Zeybek Grup Yarışması - Son Dakika
Yerel

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2014 Zeybek Grup Yarışması

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2014 Zeybek Grup Yarışması

41 grubun katıldığı yarışma büyükler, gençler, yıldızlar, minikler düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinde gerçekleştiriliyor.

10.05.2014 12:35

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen 2014 Zeybek Grup Yarışması, Bodrum'da başladı.

İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Manisa, Kütahya, İzmir, Ankara, Muğla, Aydın, Balıkesir, Denizli ve Kocaeli'nden katılan 41 gruptaki bin 240 kişi, Binnaz Karakaya Spor Salonu'nda halk oyunları dalındaki hünerlerini sergiledi.

Yöresel kıyafetleriyle salona çıkan kadın ve erkek zeybekler, yarışmayı izlemeye gelen vatandaşlara unutulmaz saatler yaşattı.

Yarın sona erecek yarışmada birinci olan ekip, Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın büyükler, gençler, yıldızlar, minikler düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Birbirinden renkli halk oyunları ekiplerinin dereceye girmek için görsel bir şov sunduğunu ifade eden Gür, "İllerdeki yarışmalarda birinci olan ekiplerimiz buradaki yarışmaya katılmaya hak kazandı. Buradan birinci çıkan ekibimiz Türkiye finallerine katılacak" dedi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Muğla Hakem Kurulu Başkanı Erol Güner ise Türkiye'de halk oyunlarının gelişmesi için yapılan çalışmaların artırılması gerektiğini belirtti.

Halk oyunları alanında önemli gelişmelerin yaşandığını dile getiren Güner, çocuklarını halk oyunlarına yönlendiren akutladı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2014 Zeybek Grup Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement