Türkiye Beyazay Derneği 73. Şubesi Afyonkarahisar'da Açıldı - Son Dakika
Yerel

Türkiye Beyazay Derneği 73. Şubesi Afyonkarahisar'da Açıldı

Türkiye Beyazay Derneği 73. Şubesi Afyonkarahisar\'da Açıldı

Genel Merkezi İstanbul'da bulunan Türkiye Beyazay Derneği'nin 73. Şubesi Afyonkarahisar'da açıldı.

23.12.2013 16:34

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, 2013 yılının kendileri için çok iyi geçtiğini şube sayısını 73'e çıkardıklarını bildirdi.

Ayva, Uydukent İş Merkezi'nde gerçekleştirilen 73. Şube açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2013 yılında çok güzel hizmetler olduğunu söyledi.

Türkiye'deki şube sayısının 69, yurt dışında da 4 olmak üzere toplam 73 şubeleri olduğunu belirten Ayva, Afyonkarahisar'da engellerin kaldırılması konusunda belediye başkanı, vali ve milletvekillerinin engelleri kaldırma şampiyonu olduğunu belirtti.

Kasım ayında Bulgaristan'da "Türkiye Bulgaristan Engelliler Dostluk Günü" organizasyonu düzenlendiğini anımsatan Ayva, şöyle konuştu:

"Programa Türkiye'den zihinsel engelli kardeşlerimiz katıldı. Oradaki atmosferi görmeliydiniz. Ben şu soruyu kendime sormak durumunda kaldım. Acaba rüyadamıyız yoksa rüyalar mı gerçek oluyor. Çünkü bu iki toplumunda şimdiye kadar düşmanlık tohumları saçılmış. Fakat bu zihinsel engelli çocuklarımız öyle güzel hale getirdiler ki bütün salon dili, farklılıkları, her türlü siyasi görüşleri, uyum farklılıklarını unuttular. Tezahüratlar birbirine karıştı. Kendi kendime şöyle bir düşündüm. Bu zihinsel engelli çocukları belki anne babaları bilseydi doğmaması için tedbir alacaktı. Belki anne babaları şu veya bu şekilde üzülüyor olabilirler. Ama şuana kadar bir çok akıllı dediğimiz insanlar bu iki toplumu düşman haline getirmeye çalıştılar. Bu çocuklar da bu iki toplumun dost olması ve insanların yaşaması yardımlaşması üzerine katkı yaptılar. Bu çok ibretli bir durum. Bu anlamda İnşallah dünyanın olumlu anlamda gelişmesine katkı yapacak gençler Afyon'dan da yetişmeye devam edecek."

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da eskiden bakıma muhtaç engellilerin aileler için çok ciddi bir yük oluşturduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından şubenin açılışı gerçekleştirildi.

Etkinliğe, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, İl Müftüsü Burhan İşliyen, Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Feyza Kayar, AK Partili yöneticiler ve vatandaşlar katıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Beyazay Derneği 73. Şubesi Afyonkarahisar'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement