Türkiye Açık Yamaç Paraşüt Hedef Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

Türkiye Açık Yamaç Paraşüt Hedef Şampiyonası

Türkiye Açık Yamaç Paraşüt Hedef Şampiyonası

THK'nın düzenlediği şampiyonanın ikinci ayağı Erzincan'da başladı

20.07.2013 14:20

Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen "Türkiye Açık Yamaç Paraşüt Hedef Şampiyonası"nın ikinci ayağı Erzincan'da başladı.

Erzincan kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Yaylabaşı beldesinde düzenlenen şampiyonaya 2'si bayan 24 sporcu katıldı. Araçlarla 1465 rakımlı Yaylabaşı Boztepe mevkisine giden sporcular, buradan belirlenen hedefe en yakın noktaya iniş yapabilmek için çaba sarf ediyor. Her sporcunun 6 uçuş yapacağı şampiyonanın hava şartlarına göre yarın sona ermesi planlanıyor.

Şampiyona hakkında basın mensuplarına bilgi veren THK Havacılık ve Eğitim Başkanı Bekir Akyüz, "Bugün burada yamaç paraşüt liginin ikinci ayağı icra ediliyor. Yamaç paraşütü şampiyonalarını bu yıl ilk defa Türkiye ligi şeklinde yapıyoruz. Birinci ayağını Denizli'de yapmıştık, bu ikinci ayağı" diye konuştu.

Yamaç paraşütünün sevilen ve gittikçe yaygınlaşan bir spor olduğunu belirten Akyüz, düzenlenen şampiyonalarla bu sporu ülke çapında yaymak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Şampiyonanın jüri başkanı Hakan Cici ise "Milli sporcularımızı ve gelecekte milli olma adayı olan sporcularımızı, genç yeteneklerimizi buraya getirdik. Milli takım seviyesinde olan arkadaşlarımız, önümüzdeki ay Bosna Hersek'te düzenlenecek dünya şampiyonasına katılacak sporcularımız da burada. Burada 2'si bayan 24 sporcumuz var, 6 takım olarak yarışıyorlar. Hem bireysel hem de takım olarak yarışıyorlar" diye konuştu.

Cici, sporcuların belirlenen noktaya iniş yapmaya gayret ettiğini belirterek, "O merkez noktadan uzaklaştıkça ceza alıyorlar" dedi.

Sporculardan Mustafa Karabulut da THK'ya organizasyon için teşekkür etti. Yamaç paraşütünün oldukça heyecan verici bir spor olduğunu vurgulayan Karabulut, kuralına uyulduğu takdirde bu sporun hiçbir riski olmadığını söyledi.

Tuğba Hasgül adlı sporcu ise "Yamaç paraşütü, çok heyecan verici bir spor, adrenalin dolu" ifadesini kullandı.

Bayanları yamaç paraşütü yapmaya çağıran Hasgül, "Bayanlar ağırlıklı olarak katılırsa çok seviniriz çünkü sadece erkeklerin yapabileceği bir spor dalı değildir. Adrenalini, heyecanı seven herkesi bu spora davet ediyoruz" diye konuştu. - Erzincan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Açık Yamaç Paraşüt Hedef Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement