Türkcell ve Lokman Hekim Hastaneleri Arasında İşbirliği - Son Dakika
Yerel

Türkcell ve Lokman Hekim Hastaneleri Arasında İşbirliği

Türkcell ve Lokman Hekim Hastaneleri Arasında İşbirliği

Türkcell ve Lokman Hekim Hastaneleri; teknolojiyi kullanarak hasta, hasta yakınları ve doktorların hayatlarını kolaylaştıracak mobil sağlık teknolojileri konusunda işbirliği yaptı.

17.05.2015 12:45

Türkcell ve Lokman Hekim Hastaneleri; teknolojiyi kullanarak hasta, hasta yakınları ve doktorların hayatlarını kolaylaştıracak mobil sağlık teknolojileri konusunda işbirliği yaptı.

Türkcell mühendislerinin imzasını taşıyan ve ilk olarak Ankara merkezli Lokman Hekim Hastaneleri'nde kullanılmaya başlanan Sağlıkmetre ile şeker ve tansiyon gibi kronik rahatsızlığı olan hastalar uzaktan takip edilecek. Sistemin yaygınlaşmasıyla birlikte, yıllık 90 milyona yaklaşan ve büyük bir sorun haline gelen acil servislere başvuru sayısının da azalması bekleniyor.

Mobil sağlık alanında yeni bir teknoloji olan Sağlıkmetre, Turkcell ve Lokman Hekim Hastaneleri yöneticilerinin de katıldığı bir kokteylde tanıtıldı. Sağlıkmetre ile hastanın evde yaptığı ölçümleri tek bir tuşa basarak doktoruna iletebileceği belirtilirken, bu sayede hastanın bakım ve yaşam kalitesinin artırılmasının, doktor ile hasta arasında bakım ve takip sürekliliğinin sağlanmasının, daha fazla hastaya daha kaliteli hizmet sunulmasının, komplikasyonların engellenmesinin ve verimliliğin artırılmasının hedeflendiği belirtildi. Diyabet kontrolünde, takip edilen hastalarda ilk 3 ayda yüzde 41'e varan başarı sağladığı bilimsel olarak kanıtlanan Sağlıkmetre'nin, sağlık alanındaki verimliliği artırması bekleniyor.

"HASTA KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDECEK"

Sağlıkmetre'nin tanıtıldığı kokteylde konuşan Lokman Hekim Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Sarıoğlu, "Modern standartlarda, bütüncül kalite anlayışı içinde bir sağlık hizmeti sunuyor. Bu sistem sayesinde, veri iletim teknolojisi kullanılarak hastalarımızı, hastaneye gelmeden de bulundukları her ortamda kolay bir şekilde takip edebileceğiz. Bir diyabet hastasının gün içinde ölçülen sonuçlarını online izleyerek gerektiğinde anında müdahalede bulunabileceğiz. Doktorlarımız ve hastalarımız arasında kesintisiz iletişim kurulmasını sağlayacak bu sistem, hastalarımıza kendilerini daha güvende hissettirecek" dedi.

"HASTA, HASTA YAKINI VE DOKTORLARIN HAYATI KOLAYLAŞACAK"

Türkcell Stratejik Planlamadan Sorumlu Grup Başkanı Doğa Ünay da, şirket olarak daima inovasyon ve teknoloji kullanarak insan hayatına nasıl daha fazla değer katabileceklerine, müşterilerin hayatlarını nasıl kolaylaştırabileceklerine odaklandıklarını söyledi. Ünay, Türkcell mühendislerinin imzasını taşıyan Sağlıkmetre'nin, hastaların yaşam kalitesine olumlu etkisi, sosyal güvenlik sistemindeki yükü azaltma potansiyeli, bakım ve diğer operasyonel maliyetlerin düşürülmesi açısından mobil sağlık alanında önemi bir ürün olduğunu ifade etti.

Lokman Hekim Hastaneleri'nin Sağlıkmetre'yi seçmiş olmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Ünay, "Lokman Hekim Hastaneleri'nin Sağlıkmetre sayesinde kronik hastalarının yaşam standartlarını kısa sürede yükselttiğine hep birlikte tanık olacağımıza inanıyoruz. Hasta, hasta yakınları ve doktorların hayatlarını kolaylaştıracak işbirliği kapsamında Lokman Hekim Hastaneleri, kronik hastalarının takibini Türkcell'in Sağlıkmetre çözümü ile yapmaya başlayacak. Türkcell ise işbirliği kapsamında Lokman Hekim Hastaneleri'nin uzman kadrosunun ihtiyaçları doğrultusunda Sağlıkmetre'ye yeni özellikler eklemeye devam edecek" diye konuştu.

"EV ORTAMINDA SAĞLIK HİZMETİ"

Lokman Hekim Hastaneleri İş Geliştirme ve Proje Direktörü Dr. Ali Yakut ise, insanların kendini en iyi hissettiği yerin "ev" olduğunu vurgulayarak, "Ev ortamının rahatlığı, aile bireyleri ile sürekli birlikte olabilmenin getirdiği pozitif etkinin hastaların iyileşmesinde önemli bir faktör olduğu muhakkaktır" diye konuştu.

Lokman Hekim Hastaneleri Evde Sağlık ve Bakım Birimi ile evde yapılabilecek tüm hizmetleri tıbbi gereklilikleri ihmal etmeden hastaların ayağına götürdüklerini kaydeden Yakut, "Ülkemizde yaklaşık 3 milyon diyabet hastası ve 10 milyon hipertansiyon hastası var olduğu göz önüne alındığında, Türkcell'in Sağlıkmetre'sinin önemi bir kat daha artmaktadır" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkcell ve Lokman Hekim Hastaneleri Arasında İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement