'Türkçe-Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenlerinin Görev ve Sorumlulukları' Konferansı - Son Dakika
Yerel

'Türkçe-Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenlerinin Görev ve Sorumlulukları' Konferansı

\'Türkçe-Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenlerinin Görev ve Sorumlulukları\' Konferansı

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) düzenlenen 'Türkçe-Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenlerinin Görev ve Sorumlulukları' konferansında konuşan Dr.

15.05.2013 21:40

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) düzenlenen 'Türkçe-Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenlerinin Görev ve Sorumlulukları' konferansında konuşan Dr. Hüseyin Ağca, "Türk toplumunda Türkçe konusunda çok ciddi bir hafıza kaybı var" dedi.

AKÜ Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonu'nda üniversite öğrenci kulüplerinden Türkçe Topluluğu Kulübü tarafından gerçekleştirilen konferansa katılan Dr. Hüseyin Ağca, günümüzde Türkçe'nin günümüzde kullanımı ve geldiği nokta hakkında bilgiler verdi. AKÜ Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı ve Çay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Celal Demir'in yanı sıra öğretim elemanları ve öğrencilerinin katıldığı konferansta konuşan Dr. Hüseyin Ağca, toplumda Türkçe konusunda yaşanan sıkıntının televizyon ve telefonlardan kaynaklandığını belirtti. Türkçe dili konusunda doktora yapan Dr. Hüseyin Ağca, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunun sebebi bizi yetiştirenlerden kaynaklanmıyor. Benim sanal iletişimsizlik adını verdiğim, seslileri yutan bir yazışma üslubu Türkçe'nin bir numaralı katilidir. Bütün bunlar Türkçe-Türk dili ve edebiyat öğretmenlerinin gün geçtikçe artan sorumluluklarını gündeme getiriyor. Türkçe'nin bilim ve sanat dili olarak çağdaş anlamda geliştirilmesi, zenginleştirilmesi doğru ve kurallı bir tarzda kullanılması için yetki Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na bağlı Türk Dil Kurumu'na verilmiştir. Buradan öğretmenlere hem yetki hem de sorumluluk çağrısı vardır."

Konferans, Ağca'nın öğrencilerin sorularını yanıtlamasının ardından son buldu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Türkçe-Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenlerinin Görev ve Sorumlulukları' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement