Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şubesi 5. Olağan Kongresi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şubesi 5. Olağan Kongresi Yapıldı

Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şubesi 5. Olağan Kongresi Yapıldı

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şubesinin 5.Olağan Kongresi yapıldı.

23.11.2013 13:22

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şubesinin 5. Olağan Kongresi yapıldı. Kongre sonunda Turgay Çetin yeniden sendikanın şube başkanlığına seçildi.

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen kongreye MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, İşçi Partisi İl Başkanı Soner Menekşe, MHP Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, Türk Ocakları Şube Başkanı Mesut Erdoğan, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları, Türk Eitim-Sen delegeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, sendikalarının kurulduğu 18 Haziran 1992 tarihinden bugüne kadar kendi ilkelerini, duygu ve düşüncelerini, anayasa ve yasalardan kaynaklanan yetkileri çerçevesinde anlatmaya gayret gösterdiğini belirtti. Türk Sağlık-Sen'in varlığı ve hukuksuz uygulamalar karşısındaki kararlı duruşunun bazı çevreler tarafından, büyük bir husumetle karşılandığını ifade eden Çetin: "Bu husumet, öyle bir aşamaya gelmiştir ki, sendikamıza, ilkelerine, üyelerimizin duygu ve düşüncelerine yönelik olarak çok ağır bir hakaret kampanyası başlatılmıştır. İlkelerimiz ve varlığımız aşağılanmaya çalışılmış, ülkemizin her köşesinde, sadece görevini yapmak isteyen üyelerimiz, çeşitli hukuksuz uygulamalar ile yıldırılmaya, dışlanmaya, ötelenmeye ve hatta sürgünlerle emekli edilmeye çalışılmıştır" dedi.

Sağlık çalışanlarının sorunları ve iktidarın sağlık politikası hakkındaki görüşlerini de aktaran Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin genel durumu hakkındaki görüş ve düşüncelerimi sizlerle paylaştıktan sonra, sağlık alanındaki çöküntüden de kısaca bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz gibi, 10-12 yıl önce Sağlıkta Dönüşüm Programı uygulayacağız denilerek halkımız kandırılmıştır. Bunca yıl geçmesine rağmen bu programı gören ve duyan yoktur. Bu programı okuyan, anlayan ve uygulayan da yoktur. Bir koltuk kapmış olan herkes, kafasına göre ve keyfi uygulamalar yapmakta ve sorulduğunda "biz bu programı uyguluyoruz" denilerek halkımızla dalga geçilmektedir. Ayrıca hepinizin bildiği gibi, tüm sağlık teşkilatı, hallaç pamuğu gibi dağıtılmış, 90 yıllık birikimler bir gecede yok edilmiştir. Sadece Nevşehir ilinde son 10 yılda 10'ar kez İl Sağlık Müdürü ve başhekim değişikliği yapılmıştır. Yönetim şekilleri ve yönetim kademelerinin değişim hızı artık takip edilememektedir. Sağlık yönetimindeki bu kararsızlık ve zafiyet halkımızın sağlığının sahipsiz kalmasına neden olmuştur. Bu süreç içersinde temel sağlık hizmetlerindeki çöküş daha da hızlanmış, aile hekimliği sistemi işlevsiz bir duruma düşürülmüştür"

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ve Turgay Çetin'in tek aday olarak katıldığı seçimler sonucunda Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şubesi'nin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Turgay Çetin, Denizhan Aksoy, Ramazan Akidağı, Mahir Gölbaşı, Ahmet Somyürek, Nizamettin Çimen, Yavuz Yiğit. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şubesi 5. Olağan Kongresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement