Türk Kadınları Birliği Samsun Şube Başkanı Çubukçuoğlu: "Erkeklerin 3 Metre Arkasından Yürümüyorsam Bu Mücadeleyi Başlatan Atatürk'e Borcumuz Var" - Son Dakika
Yerel

Türk Kadınları Birliği Samsun Şube Başkanı Çubukçuoğlu: "Erkeklerin 3 Metre Arkasından Yürümüyorsam Bu Mücadeleyi Başlatan Atatürk'e Borcumuz Var"

Türk Kadınları Birliği Derneği (TKB) Samsun Şube Başkanı Ayşe Çubukçuoğlu, "Bu topraklarda yaşıyorsam, bu topraklarda yaşayan herkesin her bireyin, cumhuriyete borcu var. Bir kadın olarak ben, başım yukarıda dik yürüyorsam, gururla yürüyorsam, yanıma iki kadın alıp, iki kadın arkadaşımı daha alıp, bir erkeğe eşit olmuyorsam, erkeğin 3 metre arkasından yürümüyorsam mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk’e borcumuz var" dedi.

05.12.2022 15:40  Güncelleme: 15:52

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Türk Kadınları Birliği Derneği (TKB) Samsun Şube Başkanı Ayşe Çubukçuoğlu, "Bu topraklarda yaşıyorsam, bu topraklarda yaşayan herkesin her bireyin, cumhuriyete borcu var. Bir kadın olarak ben, başım yukarıda dik yürüyorsam, gururla yürüyorsam, yanıma iki kadın alıp, iki kadın arkadaşımı daha alıp, bir erkeğe eşit olmuyorsam, erkeğin 3 metre arkasından yürümüyorsam mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk'e borcumuz var" dedi.

Türk Kadınları Birliği Derneği (TKB) Samsun şubesinin geleneksel olarak dün düzenlediği dayanışma ve tanışma toplantısına Samsun'da bir dizi etkinliklerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Karaca, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da katıldı.

"MERMİNİN ÜZERİNİ ÖRTEN KADINA BORCUMUZ VAR"

TKB Samsun Şube başkanı Ayşe Çubukçuoğlu yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

"Bu topraklarda yaşıyorsam, bu topraklarda yaşayan herkesin her bireyin, cumhuriyete borcu var. Bir kadın olarak ben, başım yukarıda dik yürüyorsam, gururla yürüyorsam, yanıma iki kadın alıp, iki kadın arkadaşımı daha alıp, bir erkeğe eşit olmuyorsam, erkeğin 3 metre arkasından yürümüyorsam, başka ülkelerdeki kadın haklarına gıpta ile bakmıyorsam, bu ülkenin sosyal siyasal ekonomik ve tüm hayatında söz sahibi isem, bunu borçlu olduğum biri var. 88 yıldır hem seçiyor hem seçiliyorsam bunu borçlu olduğum biri var. Türk kadını, cumhuriyet kadını olarak bunu borçlu olduğumuz birileri var. Savaşta atasına inanıp özgürlük savaşında kurtuluş mücadelesinde atasına inanıp bebeğinin üzerini değil de merminin üzerini örten, Türk kadınına savaşta erkeğin yanında cepheye cephane taşıyan kadına borcumuz var.  Bütün bunları yapan, o mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk'e borcumuz var. Bütün savaşım, bütün uğraşım, bütün çabam benim, bizim bu borcu ödemek için."

Biçer Karaca da özetle şöyle konuştu:

"İşte bunun için beraberce, az bir yolumuz kaldı. Birlikte omuz omuza, o yolu sizlerle birlikte açacağız. Ufukta güneş yakın, ufukta yakılan çoban ateşlerinin Anadolu'nun dört bir yanında büyük alevlere, alev topuna dönüşmesi çok yakın. O nedenle hep birlikte o günlerin heyecanıyla adım adım demokrasi için, özgürlük için, yürüyüşümüz hayırlı olsun. Başaracağız ve bu ülkede cumhuriyetimizin ikinci yüzyılınız kadın devrimi olan cumhuriyeti kadınların mücadelesiyle demokrasiyle taçlandıracağız. Evet, her birimizin o yaşamında en onurlu sayfada bir otoriter rejime, tek kişilik yönetime bu ülkenin kadınları olarak, sandıkta gereken dersi verip, sandıkta bu ülkeyi yeniden ortak akılla demokrasiyle buluşturmuş olmanın haklı onurunu yazan sayfaları birlikte yaşamış olacağız. Sağ olun, var, olun hep birlikte omuz omuza güzel yarınlar bizim olsun diyorum."

Türk Kadınları Birliği Samsun Şube Başkanı Çubukçuoğlu: "Erkeklerin 3 Metre Arkasından Yürümüyorsam Bu Mücadeleyi Başlatan Atatürk\'e Borcumuz Var"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Türk Kadınları Birliği Samsun Şube Başkanı Çubukçuoğlu: 'Erkeklerin 3 Metre Arkasından Yürümüyorsam Bu Mücadeleyi Başlatan Atatürk'e Borcumuz Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement