Türk Eğitim-Sen Üyesi Eğitimciler MEB Yasa Tasarısını Protesto Etti - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-Sen Üyesi Eğitimciler MEB Yasa Tasarısını Protesto Etti

Türk Eğitim-Sen Üyesi Eğitimciler MEB Yasa Tasarısını Protesto Etti

Nevşehir’de Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni yasa tasarısını protesto etti.

18.02.2014 15:35

Nevşehir'de Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni yasa tasarısını protesto etti.

Öğle saatlerinde Hükümet Konağı önünde bir araya gelen Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi yöneticileri ve beraberindeki eğitimciler, meclise gönderilen tasarı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na tabi bütün okul müdürü ve yardımcılarının görevden alınacağı iddiaları üzerine eylem yaptı.

BBP Nevşehir İl Başkanı Yavuz Uluer, BBP Belediye Başkan Adayı Fatih Sağlamkardeş, DP İl Başkanı Dinçer Akgür, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin'in de katıldığı eylemde konuşan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, hükümetin TBMM'ye sevk ettiği ve görüşülüp kanunlaştırılmasının düşünüldüğü ve kamuoyunda "MEB Yasa Tasarısı" diye bilinen, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na karşı olduklarını kaydetti. Uğur: "Emniyet ve yargıdan sonra milli eğitime de el atan iktidar, çatlak ses çıkmaması için her türlü gayreti göstermektedir. Paydaşlarla hiçbir istişare yapılmadan, 'Ben Yaptım, Oldu' anlayışıyla hazırlanan, siyasallaşmanın önünü açan, kadrolaşmayı eğitimin her hücresine yerleştiren ve tam bir ucube olan bu yasa tasarısı önümüzdeki günlerde eğitim hayatımızı yangın yerine çevirecektir. Hükümet-cemaat kavgasına eğitimi de alet eden zihniyet, söz konusu yasa tasarısında; hem eğitimimizi temellerinden sarsacak hem de öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi mağdur edecek düzenlemeler yapmaktadır" dedi.

Bu yasa tasarısında en tehlikeli hususlardan birisinin 4 yıl ve üzeri sürelerle okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olanların, bu görevlerinin sona erecek olması olduğunu vurgulayan Uğur, bundan sonra okul yöneticilerinin İl Milli Eğitim Müdürü ve Vali oluru ile okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olacaklarını söyledi. Kanunun yayınlanmasıyla birlikte mevcut okul yöneticilerinden 4 yılını dolduranların görevlerinin sona erdirileceğini; bu kişiler öğretmenliğe döneceği ya da tekrar görevlendirilirlerse görevlerine devam edeceklerini ifade eden Uğur: " Okul yöneticilerinin bir 4 yıl daha bu görevlerine devam etmelerine ise İl Milli Eğitim Müdürü ve Vali karar verecektir. Özellikle son yıllarda İl Milli Eğitim Müdürlerinin ve Valilerin hükümetten bağımsız hareket edemedikleri dikkate alındığında, kimlerin okul yöneticiliğine devam edeceğine karar verecek olan aslında hükümetin kendisidir. Anlaşılan kendi kadrolarını oluşturmak için okul müdürlerine sözlü sınav getirmek yeterli olmadı ki, Hükümet bu kez de hiçbir kıstas getirmeden istediği kişileri doğrudan okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak atamayı arzulamaktadır. Zira MEB'in yakın zamanda yaptığı fişlemeler düşünüldüğünde;kimlerin yandaş, sırdaş olduğu iktidar için üç bilinmeyenli denklem değildir" diye konuştu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-Sen Üyesi Eğitimciler MEB Yasa Tasarısını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement