Türk Askerinin Reyhanlı'ya Girişinin 74. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Türk Askerinin Reyhanlı'ya Girişinin 74. Yıldönümü Kutlandı

Türk Askerinin Reyhanlı\'ya Girişinin 74. Yıldönümü Kutlandı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Türk askerinin Reyhanlı'ya girişinin 74.yıldönümü kutlandı.

08.07.2013 13:41

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Türk askerinin Reyhanlı'ya girişinin 74. yıldönümü kutlandı.

Saat 10.00'da başlayan temsili giriş töreni ile Türk askeri karşılandı. Atatürk anıtına çelenklerin konulmasının ardından Atatürk ve şehitler için saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal marşı okundu.

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "11 Mayıs 2013 günü ilçemizde meydana gelen hain patlamada 52 vatandaşımız şehit olmuş, 200'e yakın vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu elim olay sonucunda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar ve kederli ailelerine Allahtan sabırlar dilerim" dedi.

Hatay ve Reyhanlı'nın 20 yıl boyunca Fransızların işgali altında kaldığını belirten Şanverdi, "Bu işgal sırasında Reyhanlı halkı da Türk devletinden ayrı kalmanın verdiği acıyı yaşamış, her şekilde özgürlük mücadelesine devam etmiştir. Halkımızın Türk Devleti bünyesinde var olma inancı hiçbir zaman kaybolmamış ve yüreklerde bir meşale olarak yanmıştır" diye konuştu.

8 Temmuz'un Türk askerinin Albay Şükrü Kanatlı komutasında Reyhanlı'ya girişinin onur günü olduğunu ifade eden Şanverdi, şöyle devam etti:

"Şanlı ordumuzun Reyhanlı'ya girişinin 74. yıldönümü nedeniyle düzenlenen bu anlamlı günde bizlerle birlikte bulunmanızdan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Bu vesileyle bizlere 74 yıl önce, kutsal memleketimizi canları pahasına kazandıran aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor."

Atatürk Meydanındaki törenin ardından, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, makamında tebrikleri kabul etti. Garnizon Komutanlığına şükran ziyaretinde bulunan Şanverdi, burada Garnizon Komutanı Binbaşı Bülent Gülbaz'a günün anısına plaket takdim etti.

Törene, Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Bülent Gülbaz, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Duygu Uzundurukan, Hatay Kıbrıs ve Kore Gazileri Derneği üyeleri, siyasi parti temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, gazi ve gazi yakınlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Askerinin Reyhanlı'ya Girişinin 74. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement