Turizm Master Planı Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Turizm Master Planı Değerlendirme Toplantısı

Turizm Master Planı Değerlendirme Toplantısı

Samsun Turizm Master Planı değerlendirme toplantısı Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında yapıldı.ile ilgili değerlendirme toplantısı İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

01.03.2012 20:12

Samsun Turizm Master Planı değerlendirme toplantısı Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında yapıldı.

Samsun Valiliği'nin öncülüğünde ilin turizm potansiyelinin belirlenmesi ve hazırlanacak master planı kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda hazırlanacak 'Turizm Master Planı'

ile ilgili değerlendirme toplantısı İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Aksoy, "Samsun, barındırdığı potansiyellere rağmen, sektörel olarak turizm alt yapısını yeterli bir şekilde geliştirememesinden dolayı ülkemizdeki turizmin gelişmesinde önemli bir rol oynayamamaktadır. Gerek tarihi zenginlikleri gerek doğal güzellikleri gerekse termal kaynakları gibi birçok önemli özelliği bünyesinde barındıran bir kent olmasına rağmen, turizmde henüz arzu edilen bir noktada olmadığımızı hepimiz biliyoruz. Samsun'un turizmde pay almasını sağlayacak projelerin hazırlıklarını yaparak 'Turizm Master Planı' hazırladık ve İl Özel İdaresi olarak bunun ihalesini gerçekleştirdik. Yüklenici firma Samsun'un turizm potansiyellerini bütün boyutlarıyla inceleyip, değerlendirdi ve bunun sonucunda bir Turizm Master Planı çıkarıp yol haritamızı belirledi. Bugün burada bununla ilgili çalışmaları tekrar gözden geçireceğiz. Böylece bundan sonraki süreçte turizmi daha bilinçli bir şekilde geliştirebilmek adına bize rehberlik edecek bir master planına sahip olacağız. Biz turizmi Samsun için çok önemsiyoruz ve önümüzdeki dönemde turizmden Samsun'un daha çok pay almasını istiyoruz" dedi.

Vali Aksoy'un konuşmasının ardından yüklenici firma sahibi şehir planlayıcısı Dr. Ümit Özcan, Turizm Master Planı hakkında bir sunum yaptı.

Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, turizmle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm Master Planı Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement