Turizm Haftası'nda En Süslü Salatayı Yapmak İçin Yarıştılar - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası'nda En Süslü Salatayı Yapmak İçin Yarıştılar

Turizm Haftası\'nda En Süslü Salatayı Yapmak İçin Yarıştılar

Her yıl nisanın üçüncü haftasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında Ödemiş Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi müdürlüğünce biri dizi etkinlik düzenlendi.

21.04.2012 15:05

Her yıl nisanın üçüncü haftasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında Ödemiş Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi müdürlüğünce biri dizi etkinlik düzenlendi. Okula ait çok amaçlı salonda düzenlenen etkinliklerde en çok ilgiyi salata süsleme yarışması topladı.

Turizm Haftası kutlama programında Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Levent Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan programda ilk olarak günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi müdürü Fatma Akyol yaptı. Turizmin en geniş istihdam sahalarından biri olduğuna dikkati çeken Akyol, turizmin önemli parçası olan yiyecek hizmetleri alanında kalifiye eleman yetiştirdiklerini belirtti.Daha sonra zeytinyağı ve zeytinyağlı yemeklerle ilgili sunum izlendi. Okul öğrencilerinden Ayberk İyiuyarlar'ın zeybek gösterisi ile devam eden programda

"Memleketimin Sesi" adlı söz korosunun dinletisi de büyük ilgiyle izlendi.

ARI SALATA BİRİNCİ OLDU

Daha sonra 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı salata süsleme yarışması gerçekleştirildi. Öğrenciler önceden hazırladıkları salataları doğal malzemelerle süsleyerek protokol üyelerinden oluşan jüriden yüksek not almaya çalıştı. Verilen 10 dakikalık sürede öğrenciler salatalarının isimlerine uygun süslemeleri yaptılar.

Jürinin değerlendirmesi sırasında bağlama eşliğinde türküler dinlendi. Toplam 583 puan ile Jüriden en yüksek puanı alan

11/A sınıfı öğrencisi Sultan Özbayram "Arı" adını verdiği salatasıyla birinci oldu. Özbayram'ın yeşil ve siyah zeytinlerden oluşturduğu arı büyük beğeni topladı. 579 puan toplayan Meliha Kaya ikinci, 576 puan toplayan Emine Çavdar da üçüncü oldu. Birinci olan Sultan Özbayram ödülünü İlçe Emniyet Müdürü Levent Akbaş'ın elinden aldı.

(AG -

21.04.2012 14: 43: 48

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası'nda En Süslü Salatayı Yapmak İçin Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement