Tunceli'nin Pertek İlçesinde suya zam yok - Son Dakika
Yerel

Tunceli'nin Pertek İlçesinde suya zam yok

Tunceli'nin Pertek İlçesinde suya zam yok Pertek'te bütün meclis üyeleri suya zam yapmama kararına imza attı Tunceli'nin Pertek İlçe Belediye Meclisi, tüm partilerin ortak kararıyla 2023 yılında mesken ve iş yerlerinde kullanılan suya zam yapılmaması yönünde karar aldı.

07.01.2023 11:38  Güncelleme: 12:12

Tunceli'nin Pertek İlçesinde suya zam yok

Pertek'te bütün meclis üyeleri suya zam yapmama kararına imza attı

TUNCELİ - Tunceli'nin Pertek İlçe Belediye Meclisi, tüm partilerin ortak kararıyla 2023 yılında mesken ve iş yerlerinde kullanılan suya zam yapılmaması yönünde karar aldı.

Pertek Belediye Meclisi, 5 Ocakta toplanarak meskenlerde tonu 1 lira 70 kuruş, iş yerlerinde 3 lira 40 kuruş olan su fiyatlarına zam yapılıp yapılmaması konusunu görüştü. Görüşmede, partilerin meclis üyeleri oy birliğiyle mesken ve iş yerlerindeki su fiyatlarına zam yapılmaması yönünde karar aldı.

Mecliste bulunan tüm partilerin oy birliğiyle aldığı kararı değerlendiren Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, "5 Ocak 2023 tarihinde meclisimizde almış olduğumuz kararla Pertek'te ikamet eden vatandaşlarımıza ve esnafımıza herhangi bir su zammı uygulaması yapmadık" dedi.

Her yılın ocak ayında o yıla ait zam miktarlarının Resmi Gazetede yayımlandığını ve bölgedeki vatandaşlara yansıtıldığını hatırlatan Başkan Alan, "2023 yılındaki yeniden değerlendirme oranı Resmi Gazetede yüzde 123,93 olarak belirtildi. Bu şu anlama geliyor. Kamu kurumları gelir kalemlerine maksimum yüzde 123, 93 oranında zam yapabilir. Biz, bu yüzde 123,93'lük zam oranını yansıtmadık. Ülke olarak kötü bir ekonomik dönemden geçiyoruz. Bizler de bunun olumsuz etkisini yaşıyoruz. Belediye aynı zamanda sosyal fayda sağlayan bir kurum. Bu hususta hem vatandaşımızın hem de esnafımızın yanında olduk ve 2023 yılı Ocak ayında suya zam yapmama kararı aldık. Bu kararı, belediye meclis üyelerimizin tamamının oylarıyla aldık. Oy birliğiyle bu kararı aldık" diye konuştu.

Tunceli\'nin Pertek İlçesinde suya zam yok
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tunceli'nin Pertek İlçesinde suya zam yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement