Tunceli Çiftçisine Tarımsal Ekipman Teslimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Tunceli Çiftçisine Tarımsal Ekipman Teslimi Yapıldı

Tunceli Çiftçisine Tarımsal Ekipman Teslimi Yapıldı

Tunceli'de, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilere, maliyetinin yarısı hibe olan makine ve ekipman teslimi yapıldı.

18.09.2013 10:06

Tunceli'de, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilere, maliyetinin yarısı hibe olan makine ve ekipman teslimi yapıldı.

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanılması, pazar isteklerine uygun üretim yapılması, üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve rekabet güçlerini arttırmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Desteklenmesi Programı'nı Tunceli'de hayata geçirdi. Bu program kapsamında hayata geçirilen projelerle il genelinde, son 7 yılda çiftçiye 2 milyon 473 bin 476 lira hibe desteği sağlandı. Sadece 26 Haziran ve 22 Temmuz ayları 2013 tarihleri arasında il genelinde yapılan 214 başvurudan 207'si uygun görülüp hibe sözleşmesi yapılarak, 528 bin lira hibe desteği verildi. Proje kapsamında Pertek ilçesinde çiftçilere makine ve ekipmanları törenle teslim edildi. Çarşı merkezinde yapılan törene Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Kaya, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, huzurun, barışın olduğu yerde üretimin var olduğunu, üretimin olduğu yer de ise kardeşliğin ve geleceğe ümitle bakmanın mümkün olduğunu hep beraber gördüklerini söyledi. Vali Güner, "Ben Tunceli Valisi olarak bütün Tuncelililere, bütün çiftçi kardeşlerimize barış süreciyle beraber, kardeşlik iklimiyle beraber daha fazla üretim yapıp daha fazla gelir elde edip geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyelim diyorum. Bu çerçevede devletimizin ve hükümetimizin sağladığı yüzde elli hibe desteği imkanlarından yararlanan bütün üretici kardeşlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Üç bin liralık bir makinenin çiftçiye bin 500 liraya mal olduğunu, bin 500 lirasının da devlet tarafından ödendiğini dile getiren Vali Güner, "Makinelerimizin çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Barış, kardeşlik ve huzur iklimin daha gelişmesiyle daha güçlü hale gelmesiyle beraber, bizim sizlere desteklerimizin, sizlere katkılarımızın daha gelişeceğini ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

TUNELİ PERTEK KARAYOLUNUN İHALESİ YAPILDI

Vali Güner, devletin ve hükümetin desteğiyle 100 milyon lira tutarında bir proje olan Tunceli-Pertek Karayolu ihalesinin yapıldığı müjdesini verdi. Vali Güner. üç şerit ve mesafeyi daha da kısaltılarak Pertek ve Tunceli'yi gerçek anlamda kucaklaştıracaklarını, ikinci adım olarak da Pertek Köprüsü projesinin hayata geçirileceği, ek olarak belediye hizmetleri yanı sıra şehre doğal gazın getirileceğini de sözlerine ekledi.

Vali Güner, konuşmanın ardından çiftçilere aldıkları makine ve teçhizatın belgelerini vererek içlerinde bayanların da olduğu çiftçilerle aldıkları makine ve teçhizat hakkında sohbet etti. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tunceli Çiftçisine Tarımsal Ekipman Teslimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement