Tüfad'a 'Minik' Bilgilendirmesi - Son Dakika
Yerel

Tüfad'a 'Minik' Bilgilendirmesi

Tüfad\'a \'Minik\' Bilgilendirmesi

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF)’nda görevli Çocuk-Okul Futbolu Uzmanı Aktuğ Sönmez ile TFF Bölge Antrenörleri Ozan Yılmaz ve Özer Yurteli Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Aydın Şubesi’ni ziyaret etti.

19.06.2014 09:18

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF)'nda görevli Çocuk-Okul Futbolu Uzmanı Aktuğ Sönmez ile TFF Bölge Antrenörleri Ozan Yılmaz ve Özer Yurteli Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Aydın Şubesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette, Çocuk ve Okul Futbolu ile ilgili olarak TÜFAD Aydın Şubesi'ne bilgilendirilmelerde bulunuldu.

TFF Çocuk-Okul Futbolu Uzmanı Aktuğ Sönmez ile TFF Bölge Antrenörleri Özer Yurteli ve Ozan Yılmaz'ın gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Aktuğ Sönmez, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in çocuk ve okul futbolundaki son durumu görmek amacıyla TÜFAD Şubeleri ile bağlantı kurulmasını kendilerine söylediğini ifade etti.

Futbolun tüm paydaşlarını çocuk ve okul futbolunun içine sokmak istediklerini ifade eden Aktuğ Sönmez, "Kulüpleri ve TÜFAD şubelerini ziyaret ediyoruz. Amacımız futbolu tabandan başlatmak ve tüm paydaşları işin içine sokmak" dedi.

Aydınspor 1923'ün Altyapı Koordinatörü ve TÜFAD Aydın Şube Yöneticisi Muzaffer Yılmaz da, 4+4+4 eğitim sistemiyle miniklerin sınıf öğretmenlerinin eline kaldığını anlattı.

BİZ FAALİYETE GEÇİRDİK

TÜFAD Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin de, katılımı arttırmak zorunda olduklarının altını çizerek, "Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları, İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Halk Eğitim Merkezleri işin içine girmeliler. 7 yıl önce biz bir faaliyet yaptık. Aydın'daki tüm okulları taradık ve projeyi oluşturduk. Aydın, nüfusa göre lisanslı futbolcu oranı 36-37.sıradayken bir anda ilk 3'e girdi. Türkiye'de Fatih Hoca, çok önemli bir adım başlattı. Bugün Hollanda gibi küçük bir ülkede 5 yaşından itibaren çocuklar futbola yöneliyor. ve Hollanda futbol ekolüyle büyüyorlar. Okul takımları ile kulüpleri birlikte entegre etmeliyiz" diye konuştu.

Çocuk-Okul Futbolu Uzmanı Aktuğ Sönmez, U 12 Ligi'ni kurmak için TFF'nin çalışma başlattığını kaydetti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüfad'a 'Minik' Bilgilendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement