Tübitak Proje Yarışmasında Cizreli Kız Öğrencilerin Büyük Başarısı - Son Dakika
Yerel

Tübitak Proje Yarışmasında Cizreli Kız Öğrencilerin Büyük Başarısı

Tübitak Proje Yarışmasında Cizreli Kız Öğrencilerin Büyük Başarısı

TÜBİTAK'ın Van’da düzenlediği proje yarışmasında projeleri bölge sergisine davet edilen kız öğrenciler okul müdürü ve danışman öğretmenleri ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Emin Bozkuş’u makamında ziyaret etti.

04.03.2014 13:19

TÜBİTAK'ın Van'da düzenlediği proje yarışmasında projeleri bölge sergisine davet edilen kız öğrenciler okul müdürü ve danışman öğretmenleri ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Emin Bozkuş'u makamında ziyaret etti.

TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda ilk elemeleri geçen Cizre Merkez Anadolu Lisesi iki proje ve Cizre Fen Lisesi bir projesiyle Van bölge sergisine davet edilme hakkı elde etti. Üç proje ile Şırnak'tan TÜBİTAK yarı finallerine katılacak iki okul olan Cizre Merkez Anadolu Lisesi ve Cizre Fen Lisesi, 17-19 Mart tarihlerinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde birincilik için yarışacak. Türkiye geneli 12 bölge merkezinin yer aldığı yarışmada Van bölgesinden katılan 732 proje arasından 101 proje yarı finalde sergilenmeye hak kazandı. Finalist projelerden ikisi Cizre Merkez Anadolu Lisesi, biri de Cizre Fen Lisesi'nden çıktı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yapılacak proje yarışmasına; Cizre Merkez Anadolu Lisesi Okul Müdürü ve aynı zamanda Proje Danışman Öğretmeni olan Ömer Zeren'in rehberliğinde; Coğrafya dalında Dilba Onur ve Emine Değer'in hazırladığı "Dicle Akar Cizre Bakar, Memleketim Susuz Yaşar" ile yine Coğrafya dalında Bahar Kaplan ve Dicle Dinç'in hazırladığı "Cizre Surları ve Kalesi'nin Restore Edilmesi, Turizme Kazandırılması ve UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine Alınması" projesi, Cizre Fen Lisesi Okul Müdür Baş Yardımcısı ve Proje Danışman Öğretmeni Şerif Balcan'ın rehberliğinde, Kimya dalında Berfin Ataman ve Asiye Yeşilmen'in hazırladığı "Polimerlerin Doğada Çözünme Süresini Düşürmek İçin Alternatif Bir Yöntem" projeleriyle katılacakları belirtildi.

TÜBİTAK yarışmasında büyük bir başarıya imza atarak projeleri sergilenmeye hak kazanan kız öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Emin Bozkuş makamında kabul etti. Milli eğitim müdürünü makamında ziyaret eden öğrenciler geliştirdikleri projeleri milli eğitim müdürüne detaylı bir şekilde anlattı. Makamında danışman öğretmen ve öğrencileri kabul eden Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Emin Bozkuş, "TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen projelerin içeriği tamamen topluma yönelik çalışmalardır. Okullarımızda toplumumuzun temel taşlarından birisi olması nedeniyle öğrencilerimizin öğretmenleri ile el ele vererek çevrelerine faydalı etkinliklere katılmaları bizi mutlu etmiştir. Özverili çalışmaları ve araştırmaları neticesinde finalist olmayı başaran kız öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini tebrik ediyorum, finalist öğrencilerimizin çalışmalarının karşılığını alacaklarına eminim" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tübitak Proje Yarışmasında Cizreli Kız Öğrencilerin Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement