Trakyam Kastamonulular Derneği Kapaklı'da Açıldı - Son Dakika
Yerel

Trakyam Kastamonulular Derneği Kapaklı'da Açıldı

Trakyam Kastamonulular Derneği Kapaklı\'da Açıldı

Çerkezköy'de, Trakya Kastamonulular Kültür, Turizm, Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği'nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

08.07.2013 11:34  Güncelleme: 11:44

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi, Kapaklı Beldesi'nde Trakya Kastamonulular Kültür, Turizm, Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği'nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Belediye Meclis Üyeleri, Kapaklı Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Atak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkan Yardımcısı Yaşar Kebabcı, derneklerin kitle örgütlenmesinin önemli bir halkası olduğunu söyleyerek "Dernekler hemşehrilerin dayanışma ve mücadelesini yükseltmeye hizmet etmelidir. Dernekler aynı yöre insanının toplanma noktası olmak ve her türlü sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif faaliyetlerini gerçekleştirmek için vardır. Onları daha özgür ve yerel bir sorundan daha büyük kapsamlı bir mücadeleye akıtabilmenin aracıdır. Dernekler her şeyi ile buna uygun bir yapı içerisinde yer almalıdırlar. Kurum ve politikaları amaçlaştıracak davranışlardan özenle kaçınılmalıdır." Dedi.

Derneğin kuruluş amaçlarını sıralayarak sözlerini sürdüren Kebabcı "Dernek olarak amacımız sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak, bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek, başta Tekirdağ ilçelerinden Kapaklı ve Çerkezköy olmak üzere çevre il ve ilçelerden üye kaydederek, Kastamonulular arasında ekomonik, sosyal, kültürel, yardımlaşma ve dayanışmayı gerçekleştirmektir. Derneğimiz Kastamonu'nun tarihi ve folklorik zenginlerini tanıtmak için kurulmuştur." Şeklinde konuştu.

Kebabcı, derneğin bir seçim derneği olmadığını ifade ederek "Açıkça belirtmeliyim ki derneğimiz bir seçim derneği değildir. Derneğimiz yıllardan beri bir eksikliği ve özlemi gidermek için çabalar ve fedakarlıklar gösterilerek kurulan ve devam edecek olan bir dernektir." Dedi.

Trakya Kastamonulular Kültür Turizm Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Servet Albayrak ise yönetim hakkında genel bir bilgi vererek dernek yönetiminin kendisi ile birlikte Yaşar Kebabcı, Turhan Kaya, Erol Akın, Recep Gür, Ali Ayanoğlu ile Resul Kıvrak'tan oluştuğunu söyledi. Albayrak, derneğe katkı veren herkese teşekkür etti.

Dernekliğin zor bir iş olduğunu belirterek söz alan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise "İnsanları bir araya toplamak ve gelenek göreneklerinden koparmadan gurbette sıkıca tutmak çok zor bir iştir ve bu zor işte dernek yöneticilerine çok büyük görevler düşmektedir." Dedi. Mandalı, Trakya Kastamonulular Kültür Turizm Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği'nin kuruluşu ile birlikte Kapaklı'da bir eksikliğin giderildiği söyleyerek dernek yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından derneğin açılış kurdelası kesildi, ikramın ardından program sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trakyam Kastamonulular Derneği Kapaklı'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement