'Trafo Bodrum' Açıldı - Son Dakika
Yerel

'Trafo Bodrum' Açıldı

\'Trafo Bodrum\' Açıldı

Bodrum, Hadigari'nin ardından, aynı mekanda yepyeni bir kültür, sanat merkezine kavuştu.

02.09.2013 16:06

Bodrum, Hadigari'nin ardından, aynı mekanda yepyeni bir kültür, sanat merkezine kavuştu.

Yıllar öncesinde Bodrum'a elektrik sağlayan jeneratörü barındıran mekan yeniden restore edilerek 'Trafo Bodrum' olarak hizmet vermeye başladı. Bodrum Belediye A.Ş. yönetiminde kültür ve sanat merkezi olarak çalışacak Trafo Bodrum'un içinde bulunan kapalı alana ise yıllarını Bodrum eğlence hayatına adayan ve bir süre önce kaybettiğimiz Hakan Aykan'ın anısını yaşatmak adına 'Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi' adı verildi. Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi, sergi, konser, tiyatro, toplantı gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak, açık alan ise kafe, restoran ve konser alanı olarak hizmet verecek.

Bodrum Trafo'nun açılışına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri, eski bakan Şinasi Altınel, emekli vali Uğur Boran, spor yorumcusu Erman Toroğlu, sanatçı Suavi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını kısa süre önce kaybettiğimiz Hakan Aykan'ın (Hadigari Hakan) eşi Yasemin Aykan ve geçmişte jeneratörü çalıştıran Hüseyin Biner'le yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, trafonun Bodrum tarihinde çok anlamlı bir yeri olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti; "Burayı biraz darbeli bir şekilde teslim aldık, onun için de açılışı biraz gecikti. Buranın bu hale gelmesinde Bodrum Belediyesi ile Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş.'nin büyük emekleri vardır. Burada gördüğünüz her şey Gıda A.Ş.'nin eseridir, çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum. Buranın tekrar kazandırılmasında Bodrumspor kulüp başkanlarına, yöneticilerine ve Bodrum'daki avukat arkadaşlara da teşekkür etmek istiyorum. Burası bir etkinlik alanı. Eğlence ve bar sektöründeki arkadaşlarımıza şunu söylemek istiyorum, burası hiçbirinizin ekmeğini engellemeyecektir, herkes rahat olsun. Biraz önce söylediğim gibi burası bir etkinlik alanı ve önümüzdeki yaz plaj olarak da hizmet verecek. Bodrum'u Bodrum yapan değerlere hep sahip çıkıyoruz. Bodrum'un bir siması olan Hakan Ağabeyimizi de unutmamak lazım. Onun anısına burada bir kültür merkezi açtık. Adını burada yaşatacağız. Yanımda Hüseyin Amcam var. Hüseyin Amcam elektriğin kesildiği yıllarda buradaki jeneratörle Bodrum'a elektrik verirdi. Şimdi hep beraber buranın açılışını yapacağız"

Açılış kurdelesini Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon, trafonun son çalışanı Hüseyin Biner ile Hakan Aykan'ın eşi Yasemin Aykan birlikte kestiler.

Daha sonra sahneye gelen klasik müzik grubu Turbuduo ile Bate Bahadır Aksoy açılışa katılanlara müzik ziyafeti verdi.

Bu arada Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nin ilk sergisi de açılırken sergide fotoğraf sanatçısı Gündüz Kayra'nın "Kıyıdan Sakin" adlı siyah beyaz 30 fotoğrafı sergileniyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Trafo Bodrum' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement