Trabzon Valisi Kızılcık: "Kadın ve Erkek Arasında Ayrım Yapmayan Ülkeler Gelişir" - Son Dakika
Yerel

Trabzon Valisi Kızılcık: "Kadın ve Erkek Arasında Ayrım Yapmayan Ülkeler Gelişir"

Trabzon Valisi Kızılcık: "Kadın ve Erkek Arasında Ayrım Yapmayan Ülkeler Gelişir"

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, kadın ve erkek arasında ayrım yapmayan ülkelerin geliştiğini söyledi.

05.10.2012 17:06

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, kadın ve erkek arasında ayrım yapmayan ülkelerin geliştiğini söyledi.

Yaşam Kadın Merkezi Derneği tarafından gerçekleştirilen, "Kadınlar Öğreniyor Gelecek Şekilleniyor" projesinin tanıtım kokteyline Vali Kızılcık'ın yanı sıra Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Köse, Yaşam Kadın Merkezi Başkanı Nurber Gürdal ile davetliler katıldı.

Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, Yaşam Kadın Derneği ile İsveç Büyükelçiliği'nin desteği çerçevesinde gerçekleştirilen projenin, toplumun gelişmesi, değişmesi, özellikle kadın ve çocuk haklarının daha iyi öğrenilmesi, ayrımcılığın ortadan kaldırılması amacı ile eğitim ve bilgilendirme amaçlı gerçekleştirildiğini belirtti.

Projenin Trabzon'da daha güçlü bir toplumun, daha müreffeh bir yaşamın ve daha mutlu birlikteliklerin gerçekleştirilmesinde önemli etkisi olacağını ifade eden Kızılcık, şöyle devam etti:

"Kadın ve erkek arasında ayrım yapmayan ülkeler gelişir. Hepimiz bu evrende doğuştan itibaren eşit hak ve hürriyetlere sahibiz. Yaradan, hangi cinsiyetten dünyaya geleceğimizin tercihini bize yaptırmayarak, her iki bireyin de insan olarak temel hak ve hürriyetlere sahip olduğunu bizlere emretmiş oldu. Yaşamdaki huzurun, barışın temeli hanımefendiler, annelerimizdir, kızlarımızdır. Bizleri dünyaya getiren, hayata hazırlayan ve genellikle acılı anlarımızda ilk kullandığımız sözcük annedir. Zira inancımız, kültürümüz gereğince de atalarımız boşuna cennet annelerin ayakları altındadır dememişler. Dolayısıyla biz kız çocuklarımızı, eşlerimizi, annelerimizi ne kadar toplumsal yaşamdan istifade etmelerine imkan sağlayacak şekilde yetiştirir, meslek sahibi yapar ve onlara değer verirsek, inanın toplum olarak o kadar uluslararası alanda parmakla gösterilir hale geliriz."

Kızılcık, çocukların eşitlik duygusu içinde yetiştirilmesinin geleceğin daha mutlu ve huzurlu olmasına katkı sağlayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Toplumdaki sorunlarla ancak beraberce mücadele edebiliriz. Bu anlamda daha çocuk yaştan itibaren yavrularımıza eşitlik duygusunu yerleştirirsek, gelecek toplumların bugünkü durumumuza göre çok ama çok daha huzurlu ve mutlu olacağını düşünüyorum. Ama özellikle onların sosyal yaşama katılmaları, ekonomik hayatta daha aktif hale gelmeleri için teşvik etmeli ve bu alanda eğitime tabi tutulmalıyız ki kendilerini daha rahat ifade edebilsinler. İşte gelişmenin, değişmenin en önemli ayakları sizlersiniz. Bu iş birlikteliğini arttırarak devam ettirdiğimiz taktirde inanınız yarınlarımız daha aydınlık hale gelecek, en önemlisi geleceğimizin teminatı yavrularımız çok daha mutlu olacaktır. Projenin başlatılmasından icrasına, sonuçlarının alınmasına kadar emeği geçen ve geçecek olanlara hanımefendilere ve beyefendilere huzurlarınızda teşekkürlerimi arz ederken bu konuda özellikle beyefendilere büyük sorumluluklar düştüğünü ifade ediyorum."

Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır

Yayıncı: Asena Akçayl - TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon Valisi Kızılcık: 'Kadın ve Erkek Arasında Ayrım Yapmayan Ülkeler Gelişir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement