Trabzon'da Yerel Marketler İlk Kez Buluştu - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Yerel Marketler İlk Kez Buluştu

Trabzon\'da Yerel Marketler İlk Kez Buluştu

Trabzon'da faaliyette bulunan yerel marketler verimliliği artırmak için ilk kez Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) öncülüğünde bir araya gelerek işbirliğine adım attı.

11.05.2012 14:48

Trabzon'da faaliyette bulunan yerel marketler verimliliği artırmak için ilk kez Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) öncülüğünde bir araya gelerek işbirliğine adım attı.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Trabzon'da bulunan yerel marketlerden İSMAR-Hanefi Mahitapoğlu, KİLER-Ahmet Akyüzlü, Rıza Alioğlu AYMAR-Sefer Ayyıldız, İSAOĞLU-İbrahim Hakkı İsaoğlu, ASYA-Ali Komar, İPA-Hüseyin Salimoğlu, BEYMAR-Hasan Aktaş, DENGE-Süleyman Yetimoğlu, TANSA-Faruk Bala, Mehmet Mazlum, AK EVİM-Murat Akpınar katıldı.

Toplantıda konuşan TTSO Yönetim Kurulu M.Suat Hacısalihoğlu, yaklaşık bin 500 kişinin istihdam sağlandığı sektörde dayanışmanın ortak sorunların çözümünde önemli olduğunu vurgu yaparak "Marketlerimizi ilk kez bir araya getirdik. Birlik ve beraberliğin aynı heyecanla devam etmesi halinde güzel çalışmalar olacağını düşünüyorum. Sektörde kümelenme olabilir mi ? Ortak girdileri azaltmak açısından sektördeki marketlerin görüşlerine başvurduk. Sektör temsilcilerinden gelen önerileri değerlendirerek uygulanmaya dönük adımlar yine birlikte atılacak. Odamız yerel marketlerin sorunlarına katkı vermeye davam edecektir. Özellikle Beceri -10 adı altında yürütülmekte olan yeni istihdam oluşturma projesi kapsamına hizmet sektörü de alınmıştır. Bu kapsamda" dedi.

TTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk ise 14 yerel markete yapılan çağrıya 11 marketin duyarlılık göstererek katılım sağladığını söyledi. Öztürk, "Ciro var ama karlılığımız yok. Karlılığımızı nasıl artırabiliriz? Hep beraber ortak bir zeminde görüşlerimizi dile getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

İlk toplantıda verimliliği artırmak için yerel market sahiplerinden gelen önerilerin bazıları şu şekilde sıralandı:

"Yerel marketler (YM) arasındaki rekabeti asgariye çekerek birlik ve beraberliği sağlamak, Zarar verici fiyat rekabetinin önüne geçmek için gereken tedbirleri almak, YM'de masrafları azaltıcı tedbirler almak, YM'de verimliliği arttırmak, YM'de alım ve satımlarda birliktelik sağlamak, YM'ler arasında tam ve sağlıklı iletişimi sağlamak, Halk arasında yerel ve ulusal market ayrımı konusunda farkındalık sağlamak,

YM'lerle birlikte yerel ürünlerin de tanıtımını yapmak, YM'de yerel ürünlerin satışını sağlayarak paranın il dışına çıkışını engellemek, YM'lerin ulusal marketlerle rekabet gücünü arttıracak önlemleri hayata geçirmek, YM'lerdeki kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için TTSO bünyesinde kurs açmak, YM'lerde aşırı maliyet yaratan servislerin kademeli olarak kaldırılması için ortak karar almak. YM'lerin Pazar günü kapatılması ile sağlanacak yüzde 25'e varan tasarruf için ortak karar almak, Kümelenme mantığı ile hareket ederek girdi maliyetlerinin azaltılmasını sağlamak." - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon'da Yerel Marketler İlk Kez Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement