Trabzon'da Makine Ekipman Dağıtım Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Makine Ekipman Dağıtım Töreni Düzenlendi

Trabzon\'da Makine Ekipman Dağıtım Töreni Düzenlendi

Trabzon'da makine ekipman dağıtım töreni gerçekleştirildi.

05.10.2012 10:20

Trabzon'da makine ekipman dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile birlikte makine ve ekipmanları tedarik eden yüklenici firma temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Koçoğlu, törende yaptığı konuşmada, bu tür makine ekipmanlarının çiftçilere çok faydalı olacağını belirterek, "Önümüzdeki yıllarda verilecek olan makine ekipmana başvuruların artırılması yönünde daha çok gayret sarf edilmesi gerekiyor. Bu kapsamda çiftçilerimiz alacakları makine ekipmanlarla az emekle daha fazla gelir elde edecekler" dedi.

Topbaş, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, 2006 yılından bu yana ulusal tarım stratejisi çerçevesinde, tarım üreticisinin ekonomik ve sosyal gelişmesini sağlamak için çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Makine alt yapısını güçlendirmeyi, yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanılmasını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını vurgulayan Topbaş, "Zor şartlarda bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak, üretim maliyetleri düşürmek, uluslararası rekabet edebilir düzeye getirmek için her yıl değişik özeliklerde ve sayıda makine ve ekipmana yüzde 50 hibe desteği veriliyor" dedi.

Konuşmaların ardından, Kırsal kalkınma yatırımlarının yüzde 50 hibe destekli makine ekipman alımı projesi uyarınca üreticilerin almaya hak kazandığı makine ekipmanların dağıtımı gerçekleştirildi.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır - TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon'da Makine Ekipman Dağıtım Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement