Trabzon'da "Haçkalı Baba" Törenle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da "Haçkalı Baba" Törenle Anıldı

Trabzon\'da "Haçkalı Baba" Törenle Anıldı

Trabzon Belediyesi ile Düzköy İlçe Belediyesi ve Düzköy İlçe Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Haçkalı Baba'yı anma merasimi, ilçeye bağlı Haçka Yaylası'nda yapıldı.

15.07.2012 18:06

Trabzon Belediyesi ile Düzköy İlçe Belediyesi ve Düzköy İlçe Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Haçkalı Baba'yı anma merasimi, ilçeye bağlı Haçka Yaylası'nda yapıldı.

Bu yıl 17.'si yapılan anma törenine Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Düzköy Kaymakamı Ufuk Ozan Alibeyoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma töreninde Trabzon Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konser büyük beğeni topladı. Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu yaptığı konuşmada katılanlara teşekkür ederek, "Bu yıl üzüntülüyüz. Trabzon'umuza ve ülkemize hizmet için gecesini gündüzüne katmış olan Milletvekilimiz Mustafa Cumur kardeşimizin Allah'ın rahmetine kavuşması münasebetiyle üzüntülüyüz. Yine geçtiğimiz ay içerisinde terör örgütüyle girilen çatışmada bir kardeşimizi şehit verdik. Onun bize ahirette şefaatçi olmasını temenni ediyoruz. Düzköy ilçemizde de jandarmamıza bir saldırı oldu. Bu canilerin izlenmesine yardımcı oldunuz. Yaralılarımıza şifalar diliyorum.

Hakkari'deki saldırıda yaralanan Ömür Aslan kardeşime de acil şifalar diliyorum. 2004 yılından itibaren insanlarımızın moral ve manevi değerlerinin birlikte paylaşıldığı bu güzel anma merasimleri, maalesef 5 yıl süreyle kesintiye uğramıştı. Allah ve sizler lütfettiniz, aynı manevi yolun hizmetkarı olmayı bize tevdi ettiniz. Biz bu manevi havaya katkı koymaktan şeref ve onur duyuyoruz. Manevi yolun yolcularına hizmet ve en küçük bir katkıda bulunabilmişsek ne mutlu bize. Biz bütün insanlığa böyle bakıyoruz. Yaratılanı hoş görüyoruz Yaratan'dan ötürü. Bütün insanları barış ve kardeşlik içinde buluşturmak istiyoruz. Burada yapılan güzel, ahlaki ve manevi merasimleri yapanlar sizlersiniz. Bizlere güç veren sizlersiniz. Bugün burada yaptığımız anma merasimi bir başka güzelliği de beraberinde getirdi. Birlikteliğin, paylaşımın, kardeşliğin ayı olar Ramazan ayının arifesi günü tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları veriyoruz. Ramazan ayı ekmeğimizi paylaşmanın ayıdır. Bu vesile ile tüm Müslümanların Ramazan ayını tebrik ediyorum. Trabzon Belediyesi olarak 4 yıldan bu yana şehrin üç ayrı noktasında çadırlarımızı kuracağız, Zağnos Vadisi'nde yine Ramazan etkinliklerimizi yapacağız. Tüm halkımızı davet ediyoruz" diye konuştu.

Milletvekili Bıyıklıoğlu da, insanlar arasında dayanışma, birliktelik ve yardımlaşmayı artıran manevi merasimleri düzenleyen kurum ve kuruluşlara teşekkür ederken, Düzköy Kaymakamı Alibeyoğlu anma gününe katılan herkese teşekkür etti.

Düzköy Belediye Başkanı Salih Bakal ise, bu yıl 17.'si düzenlenen Hackalı Hoca'yı anma törenlerine verdiği katkılardan dolayı Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür ederek, tüm vatandaşların Ramazan-ı Şeriflerini tebrik etti. Bakal, trafik kazasında hayatını kaybeden eski Milletvekili Mustafa Cumur ile yine rahmetli olan Mehmet Akkaya'nın Haçkalı Baba Camii ve bu etkinliklerin yapılması için önemli katkıları olduğunu ifade etti.

Düzköy Müftüsü Ramazan Tokcan, bu organizasyonun yapılmasında büyük emeği olan Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'na teşekkür ederek, alkışlanmasını istedi. Düzköy Haçkalı Baba Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sebahattin Çarkacı da, Haçkalı Baba'nın hayatı hakkında bilgi verdi.

Davetlilere pilav ve ayran ikramının yapıldığı anma törenlerinde tasavvuf musikisinin güçlü sesi Grup Hicaz ve solisti Mustafa Fidan bir konser verdi. Birbirinden güzel ilahiler okuyan Fidan, izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon'da 'Haçkalı Baba' Törenle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement