Toroslar Okuma Yolcuğunda Hızla İlerliyor - Son Dakika
Yerel

Toroslar Okuma Yolcuğunda Hızla İlerliyor

Toroslar Okuma Yolcuğunda Hızla İlerliyor

Toroslar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, ilçe genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında başlatılan 'Toroslarda Okuma Yolculuğu' adlı kitap okuma yarışmasına ilgi artarak devam ediyor.

16.12.2013 13:19

Toroslar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, ilçe genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında başlatılan 'Toroslarda Okuma Yolculuğu' adlı kitap okuma yarışmasına ilgi artarak devam ediyor.

Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, ilçe genelindeki tüm okullarda başlatılan 'Toroslarda Okuma Yolculuğu' projesinde ana hedefin, öğrencilere sürekli okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi. Gençlerimizle el ele, gönül gönüle vererek öğretmenler ve idarecilerin katkılarıyla daha anlamlı bir dünya için okuma yolculuğuna çıktıklarını kaydeden Çıtak, "Projemizi yarışma formatına dönüştürerek okuduğumuzu anlama, yorumlama ve kodlama noktasında bilincimizde kalıcı izler bırakma hedefindeyiz. Biliyoruz ki okumak, insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Okuyarak yetişmiş bir toplum, başarılı ve güçlü olur. İnsan beyni ve dahası kalbi, okuyarak beslenir ve bilgiler okumayla güçlenir. Okuyan insanların farklı bakış açıları vardır. Tıpkı bir pusula gibi insana ve topluma yol gösterirler. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, ayrıca yarışmaya katkı sağlayan öğretmen ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz ise, öğrencilere yaşamları boyunca sürekli okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 3 Haziran 2013 tarihinde başlattıkları yarışmanın, 3 kategoride gerçekleştirileceğini belirterek, okumanın, hayatı ve gerçekleri bütün yönleriyle ortaya koyduğunu, hayatı kavrayıp bireyin kendisini tanımasının okumayla olgunlaşacağını söyledi. Okuma projesine ilginin yoğun olduğunu, olumlu sonuçlar alındığını dile getiren Yılmaz, şu ana kadar 9 bin öğrencinin kitap okuma yarışmasına katılmak için müracaatta bulunduğunu belirtti. Yılmaz, proje paydaşlarının daha aktif, daha etkin olması adına öğrencileri kitap yazarları ile bir araya getirerek değişik söyleşiler ve konferanslar düzenlemeyi planladıklarını duyurdu. Yılmaz, ilkokul öğrencilerine 13, ortaokul öğrencilerine 15, lise öğrencilerine de 20 kitap önerildiğini kaydetti. Öğrencilerin 2014 yılı Şubat ayında yarışma sınavına alınacaklarını belirten Yılmaz, ödül töreninin ise mart ayında planlandığını söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toroslar Okuma Yolcuğunda Hızla İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement