Toroslar'da Semazen Gösterisi Eşliğinde İftar Yemeği - Son Dakika
Yerel

Toroslar'da Semazen Gösterisi Eşliğinde İftar Yemeği

Toroslar\'da Semazen Gösterisi Eşliğinde İftar Yemeği

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin bu yıl 8.'sini düzenlediği 'Halil İbrahim Sofrası' geleneksel İftar yemeği, semazen gösteri eşliğinde yapıldı.

16.08.2012 14:00

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin bu yıl 8.'sini düzenlediği 'Halil İbrahim Sofrası' geleneksel İftar yemeği, semazen gösteri eşliğinde yapıldı.

Koray Aydın Stadyumu'nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı iftar yemeğine, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve ilçe protokolü katıldı. İftar yemeği öncesi konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ramazan ayının sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin sergilendiği ve çok özel bir ay olduğunu belirtti. Programa katılan herkese teşekkür eden Tuna, "Ramazan ayında fiziki olarak bedenimizi, manevi olarak ruhumuzu temizledik. Duaların ve ibadetlerin bol olduğu bu mübarek ayın sonunda Allah nasip ederse Ramazan Bayramı'nı kutlayacağız. Bu Ramazan ayında da millette var olan bir ve beraberlik ruhunun en üst seviyede olduğunu, olanın olmayana destek çıktığını gördük. Allah hepimizin dualarını ve ibadetlerini kabul etsin. Tüm halkımızın ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı şimdiden kutluyorum" dedi.

Gecenin sonunda ayrıca Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen 'En Temiz ve Güzel Cami' yarışmasında dereceye giren camilerin imamları da ödüllendirildi. İlçe sınırları içerisinde bulunan 55 merkez cami arasında gerçekleştirilen yarışmada, çevre düzenlemesi, iç ve dış tertip ve genel temizlik ile hijyen kriterleri doğrultusunda yapılan inceleme ve puanlamalar ile birinci olan Mimar Sinan Cami imamına 3 tam altın, ikinci olan Eyüp El Ensari Cami imamına 2 tam altın, üçüncü olan Hz. Hamza Camisi imamına ise bir tam altın hediye eden Başkan Tuna, yarışmayı geleneksel hale getireceklerini söyledi. Dereceye giren camilerin imamlarını tebrik eden Tuna, "İlçemizde var olan 55 cami arasında temizlik bilincini aşılamak ve toplumun bu konudaki duyarlılığını arttırmak amacıyla bir yarışma düzenledik. Camilerin büyüklüğü çok önemli değil. Önemli olan dizaynı, temizliği ve bakımıdır. Belediye olarak camilerimizin bakım ve temizliğine önem veriyoruz. Halkımız da tabi ki camilerimize destek çıkıyor. Belediyemizce gerçekleştirilen 'En Temiz ve Güzel Cami' yarışmasını geleneksel hale getireceğiz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toroslar'da Semazen Gösterisi Eşliğinde İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement