Torbalı'daki Cemevinde Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Yerel

Torbalı'daki Cemevinde Geri Sayım Başladı

Torbalı\'daki Cemevinde Geri Sayım Başladı

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, bayram ziyareti için gittiği Anadolu Alevileri Derneği'nde Alevi vatandaşlara müjdeli haberi verdi.

24.10.2013 17:30

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, bayram ziyareti için gittiği Anadolu Alevileri Derneği'nde Alevi vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Kısa süre önce başlayan ve tamamlanma aşamasına gelen cem evi inşaatının çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra hizmete gireceğini söyleyen Başkan Uygur, "Alevi vatandaşlarımız için çok önemli olan ve kültürel faaliyetlerini yerine getirebilecekleri cem evini çevre düzenlemesi tamamlandıktan sonra hizmete açacağız" dedi. Uygur'un ziyaretinde İzmir CHP Milletvekili Musa Çam, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Şentürk ile M.Yıldız Sivrikaya ve meclis üyeleri de katıldı.

MÜTEAHHİTTİN TESLİMİNDEN SONRA İBADETE AÇILACAK

Geçtiğimiz Kurban Bayramı dolayısıyla Torbalı Anadolu Alevileri Kültür - Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne bayram ziyaretine giden Belediye Başkanı Uygur, ikram edilen pilav, kavurma, ayrandan yedi. Milletvekili Musa Çam ile Belediye Başkanı İsmail Uygur birer konuşma yaptı. Belediye Başkanı Uygur, Alevi vatandaşlara müjdeli haberi vererek, "Cem evinde sona gelindi. Sadece bahçe düzenlemesinin kaldığı cem evi, müteahhittin işi bitirip belediyeye tesliminden sonra kısa süre içinde hizmete açılacak" şeklinde konuştu.

TORBALI KÜLTÜR VE CEM EVİ ADI ALTINDA HİZMET VERECEK

Torbalı Mahallesi'ndeki arsaya yapılan cemevi, yaklaşık 5 dönümlük alanda bulunuyor. Torbalı Kültür ve Cem Evi adı altında hizmet verecek olan kurum, bin 153 metrekare kapalı alana sahip. Cem evi, bodrum katı ile birlikte 3 katlı olacak ve kültür merkezi niteliğindeki yapıda yemekhane, hayvan kesim alanı, sergi salonu, gösteri salonu ve kafeterya da bulunuyor. Bu sayede ilçede yaşayan Alevi vatandaşlar, kültürel faaliyetlerini özgürce yapabilmenin yanı sıra örf ve geleneklerini de yine bu çatı altında rahatça yaşayabilecekler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'daki Cemevinde Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement