Torbalı'da Yaptırılan Dev Akvaryum Test Edilecek - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Yaptırılan Dev Akvaryum Test Edilecek

Torbalı\'da Yaptırılan Dev Akvaryum Test Edilecek

TORBALI Belediyesi tarafından Kültür Sarayı'nın bahçesine inşa ettirilen dev akvaryumda, yarın su doldurulup test edilecek.

16.03.2013 17:10

TORBALI Belediyesi tarafından Kültür Sarayı'nın bahçesine inşa ettirilen dev akvaryumda, yarın su doldurulup test edilecek.

Tatlı suyun konulacağı akvaryumun dayanıklılığı testinden geçirilecek. En geç 20 gün içinde de açılacak. Akvaryumun içinde konulacak 272 tür balığın alımı da tamamlandı. Yetkililer, akvaryumun tamamlanmasının ardından suya salınacağını, balıklar arasında 2 adet resif türü köpekbalığı, vatos ve 4 adet müren balığının da bulunduğunu belirttiler.

75 bin metreküp su kapasiteli akvaryuma, deneme amaçlı konulacak su 10 gün kalacak. Herhangi bir sızıntı olup olmadığı tespit edilecek. Daha sonra tuzlu su doldurulup, balıklar içine konulacak. Akvaryumda balıklarının yanı sıra, dekoratif amaçlı deniz yıldızları ve deniz kabukları ile arkeolojik kalıntılar ve gemi enkazı da bulunacak.

Bu akvaryumun ilçede ilk olduğunun altını çizen Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Şentürk, "Kültür merkezine yakışır bir akvaryum olacak. İlçemizde bu kadar büyük başka bir akvaryum yok. Vatandaşlarımızın beğeneceklerini umuyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Yaptırılan Dev Akvaryum Test Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement