Torbalı'da Kültür Yolu Tamamlanmak Üzere - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Kültür Yolu Tamamlanmak Üzere

Torbalı\'da Kültür Yolu Tamamlanmak Üzere

Torbalı'da geçen yıl yapımına başlanan 200 metre uzunluğundaki Anadolu Kültür ve Uygarlık Yolu tamamlanma aşamasına geldi.

05.06.2013 12:03  Güncelleme: 12:05

Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde geçtiğimiz eylül ayında yapımına başlanan 200 metre uzunluğundaki Anadolu Kültür ve Uygarlık Yolu tamamlanma aşamasına geldi.

Büyük bir sosyal alan inşa etmek için harekete geçen Torbalı Belediyesi, projeyi kısa bir sürede tamamlamak için çalışıyor. Proje kapsamında Anadolu tarihinde bilim, sanat, kültür, astronomi, matematik, mimari gibi bir çok alanda hizmet vermiş, dünya çapında önemli buluşlara imza atmış 10 adet Türk aliminin temsili heykelleri olacak. Alanda ayrıca oturma bankları, yürüyüş yolu, yeşil alanlar ve kafeterya da bulunacak.

200 metrelik bu sosyal alana Mevlana, Yunus Emre, Mimar Sinan, Hazerfen Ahmet Çelebi, İbn-i Sina ve Farabi başta olmak üzere 10 adet heykel dikilecek. Anadolu tarih ve kültürüne ışık tutan 10 Türk aliminin heykelleri, Torbalı Belediye deposunda hazır bekletiliyor. Torbalı Belediyesi olarak insan odaklı projeler geliştirdiklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Şentürk, "Göreve geldiğimiz günden beri insan odaklı bir çok sosyal projeye imza attık" dedi.

BU proje ve çalışmalara bir yenisini daha eklemeye hazırlandıklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Şentürk, "İlçemizin her yerine hizmet götürebilmek adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da destekleri ile daha güzel projelere el birliği ile imza atacağız. Anadolu Kültür ve Uygarlık Yolu da, Ayrancılar'ın ihtiyacı olan sosyal bir proje. Kısa sürede tamamlayıp, vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız" şeklinde konuştu - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Kültür Yolu Tamamlanmak Üzere - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement