TOKİ Konutlarında Yüksek Kalorili Kömür Yakılacak - Son Dakika
Yerel

TOKİ Konutlarında Yüksek Kalorili Kömür Yakılacak

TOKİ Konutlarında Yüksek Kalorili Kömür Yakılacak

Van TSO Başkan Yardımcısı Kahraman, TOKİ konutlarında yakılan kömürün yerli firmalardan alınması ve yüksek kalorili kömürün tercih edilmesi konusunda yüklenici firma temsilcileriyle görüştü.

30.06.2014 18:16

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Yardımcısı Yavuz Kahraman, TOKİ konutlarında yakılan kömürün yerli firmalardan alınması ve yüksek kalorili kömürün tercih edilmesi konusunda yüklenici firma temsilcileriyle görüştü.

Van depreminin ardından yapılarak hak sahiplerine dağıtılan TOKİ konutlarında düşük kalorili kömür yakılması ve kömürün yerli firmalardan alınmaması tepkiye neden oldu.

Yerli firmalardan firmalardan yüksek kalorili kömürün alınarak konutlarda yakılması yönündeki talepler, yüklenici firma olan Boğaziçi A.Ş.Genel Müdürü Ali İhsan Kartal, Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Kömürcüler Kooperatifi Başkanı Cevdet Arvas, yönetim kurulu üyeleri ve TOKİ sakinlerini temsilen Doğan Çelik'in katıldığı toplantıyla masaya yatırıldı.

Düzenlenen toplantıyla ilgili yazılı açıklama yapan Van TSO, İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıda kömür alımlarının yerel firmalardan gerçekleşmesi ve kalorisi yüksek kömürlerin tercih edilmesi konularının gündeme getirildiği bildirildi.

Toplantıda konuşan Karaman, kentte son dönemlerde yaşanan ekonomik daralmayla birlikte kömürcülük alanında faaliyet yürüten firmaların da sıkıntı yaşadığını belirterek, yaşanan ekonomik krizin aşılması için  yerel firmalardan mal alımlarının çok büyük önem arzettiğini dile getirdi.

Konutlarda yakılan düşük kalorili kömürlerin çevre kirliliğini de beraberinde getirdiğini anımsatan Karaman, kış aylarında hava kirliliğinini yükselmesinin en büyük nedeninin düşük kalorili kömürlerin kullanılması olduğunu vurguladı.

Kömürcüler Kooperatifi Başkanı Cevdet Arvas ise "Doğalgazın ilimize gelmesi ile sektör ciddi bir yara aldı. Bununla birlikte büyük bir kitleye hitap eden TOKİ'lerin kömür ihtiyacının dışarıdan karşılanması sorunların büyümesine neden oldu. Sektörün krize direnebilmesi için kömür alımı mutlak suretle Van'daki yerel firmalardan gerçekleşmeli ve sabit bir ödeme planı çıkartılarak, uygun ihale şartları sağlanarak yerel firmaların da bu ihalelere girmeleri sağlanmalıdır" dedi.

Sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapacaklarını, ihale şartlarının minimize edilerek yerel firmaların katılımlarının sağlanacağını belirten Boğaziçi A.Ş. Genel Müdürü İhsan Aydın Kartal, bu yıl ki alımlarda kalorisi düşük kömürlerin hiçbir şekilde tercih edilmeyeceğini kaydetti. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TOKİ Konutlarında Yüksek Kalorili Kömür Yakılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement