Tokat'ta 82 Çeşit Ürün Yetişiyor - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta 82 Çeşit Ürün Yetişiyor

Tokat\'ta 82 Çeşit Ürün Yetişiyor

Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Yavaş, Tokat’ta 82 çeşit ürün yetiştirildiğini söyledi.

09.09.2014 11:08

Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Yavaş, Tokat'ta 82 çeşit ürün yetiştirildiğini söyledi.

Tarım, tarihi ve doğal güzellikleri ile ün yapmış olan Tokat'ın, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde geçiş iklimine sahip olduğu kaydedildi. Geniş yelpazede yetişen ürünlerin arasında en fazla üretilen domates, Tokat biberi, asma bağ yaprağı gibi ürünler ön plana çıkıyor.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Yavaş, 230 ile bin 500 rakım arasında tarım yapma imkanı olan Tokat'ta 82 çeşit ürün yetiştirildiğini ifade etti. Türkiye'deki istihdamın yüzde 20'sinin tarımdan sağlandığına dikkat çeken Yavaş, "Tokat'taki tarımın önemini anlamak için ülkemizdeki tarımında önemin anlamak lazım. Bakanlığımız son yıllarda yaptığı çalışmalarla tarımı belirli bir yerden projeksiyon dahilinde bir yere getirmiştir. 65 milyar dolarlık gayrisafi üretim 15 milyar dolarlık tarımsal ihracatla üretimde AB ülkeleri içerisinde ilk sırada dünyada 7. sıraya geldik. İstihdam açısından baktığımız zaman tarım çok önemli bir konumda. Türkiye'de istihdamın yüzde 20'si tarımdan sağlanıyor" dedi.

Yavaş, 2012 yılında 47 milyon TL, 2013 yılında ise 60 milyon TL Tokat'a tarımsal destekleme verildiğini, 60 milyon TL desteklemenin 22 milyon TL'si hayvancılık alanında verildiğini sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta 82 Çeşit Ürün Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement