TOBB Uşak'ta 16 Derslikli Meslek Lisesi İnşa Edecek - Son Dakika
Yerel

TOBB Uşak'ta 16 Derslikli Meslek Lisesi İnşa Edecek

TOBB Uşak\'ta 16 Derslikli Meslek Lisesi İnşa Edecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Uşak'ta 16 derslikli Endüstri Meslek Lisesi, spor salonu ve 100 öğrenci kapasiteli yurt binası inşa edecek.

02.05.2013 12:34

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Uşak'ta 16 derslikli Endüstri Meslek Lisesi, spor salonu ve 100 öğrenci kapasiteli yurt binası inşa edecek.

Okul binası için hazırlanan protokol düzenlenen törenle imzalandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleri sonucu kentte 16 derslikli Endüstri Meslek Lisesi, spor salonu ve 100 öğrenci kapasiteli yurt binası inşa etmeyi kararlaştırdı.

Okul inşası için hazırlanan protokol TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ve UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet arasında imzalandı. İmza törenine Uşak Milletvekilleri Mehmet Alay, Dilek Akagün Yılmaz ve İsmail Güneş'in yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet ile bazı oda başkanları da katıldı.

Törende konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hiarcıklıoğlu, "Uşak geçmişten günümüze tarih ve kültür köprüsüdür. Cumhuriyet'in ilk kurulduğu yıllarda sanayileşme adına önemli hamleler yapan bir

ilimizdir Uşak. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk sanayi kuruluşunun çıktığı yerdir.

İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Bu yüzden en önemli yatırım eğitim için yapılan yatırımdır. Bütün yatırımların riski var ama tek riski olmayan yatırım eğitime yapılandır. Geleceğinize yatırım yapmış oluyorsunuz. Doğru yatırım yaparsanız, hem şahıs kazanıyor, hem şehir kazanıyor hem ülke kazanıyor. Bundan daha verimli yatırım bulamazsınız" dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş

ise TOBB Başkanına hitaben yaptığı konuşmada "Kente bir fabrika yapsanız belki bu kadar kıymet arz etmezdi. Bu yapacağınız endüstri meslek lisesinde okuyacak gençler birçok yeni fabrikalar kuracaktır ve Uşak'ın gelişmesine önder olacaklardır. Tüm Uşaklılar adına ve gençlerimiz adına böyle bir yatırım yaptığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Sanayi ve ticarette yaşanan nitelikli ara eleman sorununa yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet de "Ara eleman sıkıntısı yalnızca ilimizin değil ülkemizin bir problemi. Hatta bu sıkıntı sadece sanayi sektöründe yaşanmıyor, aynı sıkıntı hizmet ve ticaret sektöründe de yaşanıyor. İlimizde bu soruna çözüm olabilmek adına 4 aydır endüstri meslek lisesi kurulması konusunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu anlamda hassasiyet göstererek talebimizi dikkate alan TOBB yönetim kuruluna şehrimize sağladıkları katkı için teşekkür ediyorum. Bugün burada imzaladığımız protokol ile Uşak'ta kalifiye işgücüne katkı sağlayacağımıza inanıyorum" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TOBB Uşak'ta 16 Derslikli Meslek Lisesi İnşa Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement