TKDK'dan Alaçam'da Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

TKDK'dan Alaçam'da Bilgilendirme Toplantısı

TKDK\'dan Alaçam\'da Bilgilendirme Toplantısı

AB kırsal kalkınma desteklerini üretici ve girişimcilerle buluşturacak olan TKDK'nın Samsun İl Koordinatörlüğü tarafından Alaçam ilçesinde "IPARD 5. başvuru çağrı dönemi"ne yönelik bir tanıtım toplantısı yapıldı.

22.03.2012 18:58  Güncelleme: 09:28

AB kırsal kalkınma desteklerini üretici ve girişimcilerle buluşturacak olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) Samsun İl Koordinatörlüğü tarafından Alaçam ilçesinde "IPARD 5. başvuru çağrı dönemi"ne yönelik bir tanıtım toplantısı yapıldı.

Alaçam Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, ilçe müdürleri, kooperatif ve üretici birlikleri temsilcileri, muhtarlar, tarımsal işletme sahipleri ve 80'e yakın Alaçamlı katılırken, TKDK'yı temsilen ise Yerinde Kontrol Birim Amiri Ali Çetin ile uzmanlar Gökhan Başakoğlu ve Volkan İmren toplantıda hazır bulundu.

TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü Yerinde Kontrol Birim Amiri Ali Çetin, "Tarım ve kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayarak ilgili sektörleri AB standartlarına ulaştırma misyonuna sahip TKDK katılım öncesi mali yardım aracı olan IPA'nın Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 1 Mart 2012 tarihinde beşinci başvuru çağrı ilanına çıkmış bulunmaktadır.

Başvurular 15 Mart 2012 ile 13 Nisan 2012 tarihleri arasında İl Koordinatörlüğümüzde kabul edilecektir.

Tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlara yüzde 50-65, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlara ve kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe desteği sağlanacaktır. Tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan Alaçam ilçemiz aynı zamanda tarihi konakları, mesire yerleri ve deniziyle kırsal turizm sektörü açısından da cazibe merkezi olabilecek konumdadır. Kurum olarak bu sektörlerin hepsine destek veriyoruz. Hedefimiz Alaçam ilçemizin ve Samsun ilimizin bu desteklerden azami ölçüde yararlanabilmesidir. Bu nedenle vatandaşlarımız başvuru çağrı döneminde uygun ve sürdürülebilir projelerini TKDK'ya sunmalıdırlar. TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü 45 uzman personeliyle, başvuru sahiplerine her türlü desteği sağlayacaktır" diye konuştu.

Çetin'in Konuşmasından sonra TKDK'da görevli uzman Volkan İmren tarafından IPARD Programı'nın tanıtıldığı bir sunumun gerçekleştirilmesi ve vatandaşların program hakkındaki sorularının cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.

- SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TKDK'dan Alaçam'da Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement