Temizlik Robotu ile Okullar Daha Hijyenik - Son Dakika
Yerel

Temizlik Robotu ile Okullar Daha Hijyenik

Temizlik Robotu ile Okullar Daha Hijyenik

Atakum Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, 8 okula verilen temizlik robotu ile ilgili Kaymakam Salim Demir incelemelerde bulunarak, sistemle ilgili öğrencilerin görüşünü aldı.

03.04.2013 13:30

Atakum Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, 8 okula verilen temizlik robotu ile ilgili Kaymakam Salim Demir incelemelerde bulunarak, sistemle ilgili öğrencilerin görüşünü aldı.

Atakum Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından mart ayı başında 8 okula, okulların daha temiz ve hijyenik hale getirilmesi, öğrencilerin sağlıklı ortamlarda eğitim görebilmesi için verilen temizlik robotu ile ilgili okulları ziyaret eden Atakum Kaymakamı Salim Demir, robotun çalışımı ile ilgili görevli personelden bilgiler alarak, öğrencilerle sohbet etti.

Atakum-Hüseyin Avni Asal İköğretim Okulu'nu ziyaret eden Kaymakam Salim Demir, "Okullarımızda temizlik çok önemli, öğrencilerin sağlıklarının korunması için temizlik gereksinimi var. Okullardaki hizmetlilerimizin de sayısı yetersiz olduğu için, büyük okullarımıza birer tane temizlik robotu aldık. Aldıktan sonra birçok faydalar sağladı. Sağlıklı ve hijyenik ortama kavuşuldu. Personel açığımızı gidermiş olduk. Ciddi anlamda su ve deterjan tasarrufu sağladık. Önceden de temizlik yapılıyordu ancak bu şekilde olmuyordu. Türkiye genelinde son 10 yılda özellikle hastanelerimizde temizlik anlamında çağ atlandı. Biz de buna öncelik yapmak istedik. Artık hastanelerde sağlanan temizlik okullarımızda da olsun istedik. Ben bu işi çok ciddi şekilde takip ediyorum. Temizlik robotunun sağladığı bir artı daha var. O da temizlik kokuyor olması. Okullara söyledik. Zihin acıcı özelliği olduğu için okaliptüs kokusunu bunun içine döküyoruz. Koridorlar güzel kokuyor ve zihinleri açıldığı için derslerinde daha başarılı olacaklar. 8 okulumuzda var. Onlarda ikili eğitim olduğu için ortalama 14 okulumuzda olmuş oluyor" dedi.

Dağıtılan temizlik robotları; Atakum ilçesinde Seyfi Demirsoy, Bayındır, Şehit Onbaşı Yücel Ünsal, Şehit Yüzbaşı Tunç Fidaner, Denizevleri ve Fahrettin Ulusoy İlkokul ve Ortaokulları ile İmam Hatip Ortaokulu'nda bulunuyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Temizlik Robotu ile Okullar Daha Hijyenik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement