Teknoloji İnsanları ya Öldürecek ya Daha İyi Yaşatacak - Son Dakika
Yerel

Teknoloji İnsanları ya Öldürecek ya Daha İyi Yaşatacak

Teknoloji İnsanları ya Öldürecek ya Daha İyi Yaşatacak

Düzce Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Topluluğu tarafından düzenlenen "Bulut Bilişim ve Siber Güvenlik" başlıklı eğitim, gerçekleştirildi.

14.05.2014 10:19  Güncelleme: 10:26

Düzce Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Topluluğu tarafından düzenlenen "Bulut Bilişim ve Siber Güvenlik" başlıklı eğitim, konferans salonunda gerçekleştirildi.

İki oturum şeklinde düzenlenen eğitimin birinci gününde Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı İsmail Ercan, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnan Güler, Kamu Siber Güvenlik Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Soğukpınar, Çözüm Park bilgi paylaşım platformundan Evren Banger ve Murat Can, DT Group'dan Tolga Dinçer ve Raşit Kuşçu ile Microsoft'dan Gökşin Bakır katıldı.

Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnan Güler konuşmasında, teknolojinin çok hızlı geliştiğini, bilişim teknolojisi sayesinde insan hayatının çok daha kolaylaştığını belirtti. Bulut bilişim teknolojisinin cep telefonlarıyla buluşması sonucunda bilgiye daha kolay bir şekilde cepten ulaşılabildiğini ifade eden Prof. Dr. İnan Güler, bununla birlikte bilginin doğruluğu kavramının ortaya çıktığını, bu sorunun da kontrol ve denetimlerle aşılacağını vurguladı. Güler son olarak ise "Dünyada teknoloji iki konuda gelişir: ya insanları öldürmek; ya da daha iyi yaşatmak için!" diye belirtti.

Kamu Siber Güvenlik Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Soğukpınar, siber güvenlik ve siber savunma konularında geçmişte ne tür tehlikelerin yaşandığını açıklayarak ileride karşı karşıya olduğumuz tehlikeler hakkında da öğrencilere bilgiler verdi. Bilişim teknolojisi sayesinde tarım ürünlerinin deniz suyu ile sulanabileceğini anlatan Soğukpınar, yapay zekanın, insan zekasının önüne geçeceğini, insanlar ile robotlar arasında yaşanacak olası yarışı da insanların kaybedeceğini belirtti.

Microsoft'dan Gökşin Bakır, bilişim sayesinde bütün cihazların cep telefonlarından kullanılabildiğini ve teknolojinin arkasında dev bir yazılım şirketinin bulunduğunu belirterek Microsoft uygulamaları ve güvenliği hakkında bilgiler verdi. Sosyal medyanın bilgisayar ve cep telefonu oyunlarının tamamının bulut bilişimde olduğu dile getiren Bakır, 2016 yılında mesai saati uygulamasının ortadan kalkacağını, bundan dolayı insanların yüzde 70'inin kendi tablet bilgisayarını iş yerinde kullanabileceğini ve işlerini gece evden dahi yapabileceklerini söyledi.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği etkinliğin ilk günü sonunda Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Erzincanlı tarafından konuşmacılara plaketleri takdim edildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Teknoloji İnsanları ya Öldürecek ya Daha İyi Yaşatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement