Tekkeköy, Yağlı Güreşlere Hazır - Son Dakika
Yerel

Tekkeköy, Yağlı Güreşlere Hazır

Tekkeköy, Yağlı Güreşlere Hazır

Tekkeköy Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Tekkeköy Yağlı Güreşleri' bu yıl 29 Ağustos'ta yapılacak.

27.08.2013 10:07  Güncelleme: 10:31

Tekkeköy Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tekkeköy Yağlı Güreşleri bu yıl 29 Ağustos Perşembe günü Tekkeköy Büyüklü Mahallesi'nde yapılacak.

Karadeniz'in en büyük yağlı güreş organizasyonlarından biri olan Tekkeköy Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne birçok başpehlivan katılıyor. Bu yıl güreşlere Recep Kara, Şaban Yılmaz, Mehmet Yeşilyeşil, Fatih Atlı, Hasan Tuna, Şükrü Kazan, Orhan Okulu, Ahmet Kavakçı, Bayram Ertan, Ali Rıza Kaya, Murat Gençtürk, Güngör Ekin, Ünal Karaman, Osman Özgün, Hüseyin Şahinal, Savaş Yıldırım, Serhat Balcı, Abdullah Güngör, Onur Balcı, Salih Erinç, Ramazan Bircan gibi güçlü isimler katılacak.

Tekkeköy Büyüklü Mahallesi'nde 29 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilecek yağlı pehlivan güreşleri için tüm hazırlıklar tamamlandı. Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin yaptığı açıklamada, "Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz yağlı pehlivan güreşlerimiz Karadeniz'deki en büyük organizasyonlardan birisidir. Halkımızın güreşlere büyük ilgisi var. Özellikle civar illerden güreşlerimizi izlemeye yüzlerce insan geliyor. Ata sporumuza yaşamak ve yaşatmak adına her yıl güreşlerimizi düzenlemeye devam edeceğiz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Güreş alanımızdaki çalışmalarda bitti. Tüm halkımızı 29 Ağustos Perşembe günü Tekkeköy Büyüklü Mahallemize Karadeniz'in Kırkpınar'ını yaşamaya Tekkeköy Er Meydanı'na davet ediyorum" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekkeköy, Yağlı Güreşlere Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement