Tekirdağ Valiliği, CHP İl Başkanı Palabıyık'ın 19 Mayıs Töreni Açıklamalarını Yersiz Buldu - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ Valiliği, CHP İl Başkanı Palabıyık'ın 19 Mayıs Töreni Açıklamalarını Yersiz Buldu

Tekirdağ Valiliği, CHP İl Başkanı Palabıyık\'ın 19 Mayıs Töreni Açıklamalarını Yersiz Buldu

Tekirdağ Valiliği, Vali Ali Yerlikaya’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında, Çelenk Sunma törenine katılmaması nedeniyle CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık tarafından eleştirilmesi üzerine basın açıklaması yaparak, "Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Recep Palabıyık’ın Valiliğimize yönelttikleri haksız eleştirileri ve kamuoyunun yanlış yönlendirmesini, yersiz buluyoruz" ifadelerini kaydetti.

20.05.2014 13:29

Tekirdağ Valiliği, Vali Ali Yerlikaya'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında, Çelenk Sunma törenine katılmaması nedeniyle CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık tarafından eleştirilmesi üzerine basın açıklaması yaparak, "Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Recep Palabıyık'ın Valiliğimize yönelttikleri haksız eleştirileri ve kamuoyunun yanlış yönlendirmesini, yersiz buluyoruz" ifadelerini kaydetti.

Tekirdağ'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenine katılmayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık tarafından eleştirilmesi üzerine Tekirdağ Valiliğinden konu ile alakalı açıklama yapıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Palabıyık'ın eleştirisinin yanlış ve yersiz bulunduğu kaydedilerek, 2012/3073 Karar Sayılı Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği'nin yürürlüğe konulmasının, Bakanlar Kurulu'nca 16 Nisan 2012 tarihinde kararlaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, yönetmeliğin 6. maddesinin 4. fıkrasında, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerinde, Atatürk Anıtı ve Büstüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bulunmaması halinde ise mülkü amirin görevlendireceği bir müdürlük tarafından çelenk konulduğu hatırlatılarak, "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Tekirdağ'da düzenlenen törende Atatürk büstüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü tarafından çelenk konulmuştur. Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunma Töreni söz konusu yönetmeliğin emri doğrultusunda, usulüne uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen tören, yine bu şekilde icra edilmiştir. 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında, Çelenk Sunma Töreni ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Recep Palabıyık'ın Valiliğimize yönelttikleri haksız eleştirileri ve kamuoyunun yanlış yönlendirmesini, yersiz buluyoruz" denildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ Valiliği, CHP İl Başkanı Palabıyık'ın 19 Mayıs Töreni Açıklamalarını Yersiz Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement