Tekirdağ'da Kantinler ve Yemekhaneler Sürekli Denetlenecek - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Kantinler ve Yemekhaneler Sürekli Denetlenecek

Tekirdağ\'da Kantinler ve Yemekhaneler Sürekli Denetlenecek

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kantin İşletmecileri Derneği Tarafından "Sağlıkla kardeşliğe, barışa ve geleceğe projesi" tanıtıldı.

17.12.2016 09:24

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kantin İşletmecileri Derneği Tarafından "Sağlıkla kardeşliğe, barışa ve geleceğe projesi" tanıtıldı.

Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının işbirliğinde, 2016/2017 eğitim ve öğretim süresi içerisinde öğrencilerin dengeli ve sağlıklı beslenmesi konularında bilgilendirilmeleri, bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar konularında eğitilmeleri, öğrencilerde milli birlik ve beraberlik ruhunun güçlendirilmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda hizmet veren kantin işletmecilerinin dengeli ve sağlıklı beslenme, gıda hijyen, gıda güvenliği konularında eğitim ve bilgilendirilmelerini hedefleyen çeşitli eğitim ve etkinliklerden oluşan "Sağlıkla Kardeşliğe, Barışa ve Geleceğe Projesi" Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bayram Zengin, Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile Tekirdağ Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Sinan Gümüş tarafından Kadriye Nazif Gölge Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde tanıtıldı. 20 Eylül 2016'da başlayan projenin 20 Temmuz 2017 tarihinde sona ereceği belirtildi.

Proje kapsamında, Tekirdağ Valiliğince oluşturulacak komisyon tarafından okul kantinlerinde yapılacak kontrol, denetim ve gözlemler sonucu, iyi hizmet ve işletmeciliği teşvik etmek amacıyla puanlama yapılarak 3 kantin işletmecisi 'örnek kantin' olarak seçilecek.

"Okul kantinleri ve yemekhaneleri sürekli denetlenecektir"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "İlimizde faaliyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda hizmet vermekte olan kantin ve yemekhane işletmecileri ile çalışanları ve bu yerlerden sorumlu okullardaki milli eğitim personeline, dengeli ve sağlıklı beslenme, gıda hijyeni ve gıda güvenliği konularında Müdürlüğümüzce bilgilendirme yapılarak, okul kantinleri ve yemekhaneleri sürekli denetlenecektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kaliteli ve güvenilir gıdaya ulaşmalarının yanında, milli birlik ve beraberlik şuurunun en üst seviyeye ulaştırılması önceliklerimiz arasındadır" dedi.

"Çocuklar dengeli ve sağlıklı beslenmeli"

Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bayram Zengin ise, "Çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenme yanında, bağımlılık yapan madde ve zararlı alışkanlıklardan korunması gerekmektedir. Yapılacak eğitimlerle çocuklarımıza bu tür zararlı alışkanlıkların sonuçları anlatılarak, milli birlik ve beraberlik ruhu en üst seviyeye çıkarılacaktır" diye konuştu.

"Çocuklarımızın en iyi şekilde beslenmesi ve eğitilmesi en büyük dileğimiz"

Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ise "Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine yapılan her katkıyı şükranla karşılar ve destekleriz. Yarınlarımızın garantisi olan çocuklarımızın en iyi şekilde beslenmesi ve eğitilmesi en büyük dileğimizdir" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Sinan Gümüş "Kantinciler Derneği olarak çocuklarımıza en iyi hizmeti sunma azim ve gayreti içerisinde çalışmaktayız. Üzerimize düşen her vazifeyi layıkıyla yerine getirmekteyiz. "Sağlıkla Kardeşliğe, Barışa ve Geleceğe Projesi" ilimiz için hayırlı olmasını temenni ederim" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Kantinler ve Yemekhaneler Sürekli Denetlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement