Tekirdağ'da Gençlerin Tercihi Fantastik Romanlar - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da Gençlerin Tercihi Fantastik Romanlar

Tekirdağ\'da Gençlerin Tercihi Fantastik Romanlar

Tekirdağ’da en çok fantastik romanların okunduğunu ifade eden kitapçılar, bu kitapları alanların genellikle gençler olduğunu söyledi.

21.08.2015 10:14

Tekirdağ'da en çok fantastik romanların okunduğunu ifade eden kitapçılar, bu kitapları alanların genellikle gençler olduğunu söyledi.

Tekirdağ'da lise öğrencileri ve üniversite okuyan gençlerin tercih ettiği kitaplar arasında Taht Oyunları ve Kemikler Şehri gibi fantastik kitaplar yer alıyor. Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde kitapçılık yapan ve aynı zamanda yazar olan Tayfun Şahin, fantastik kitaplar konusunda uyarılarda bulunarak kitaplardan fazla etkilenilmemesi gerektiğini ifade etti.

Tayfun Şahin, "Tekirdağ'da şu anda lise ve üniversite öğrencileri kitap alıyor. Bunların arasında gençler daha çok fantastik gurubunda kitapları alıyor. Seçilen kitaplar arasında dizileri olan kitaplar daha çok okumayı seven kişiler tarafından tercih ediyor. Örneğin Kemikler Şehri, Taht Oyunları gibi kitaplar daha ağırlıklı alınıyor. Bunun dışında şöyle bir tehlike de var. Son zamanlarda internette yayınlanan çocukları kötü yola iten kitaplar oluyor, onlara dikkat edilmesi gerekiyor. Mesela bazı kitaplarda uyuşturucu kullanan insanları anlatıyor. Genç yaşta alıp okunduğu zaman çocuk ondan etkileniyor. Bu gerçekten çok tehlikeli bir şey. Gençlerin bu konuda dikkatli olması lazım. Sanat kitaplar, kültür kitaplarına da çok ilgi var. Kitap satışları şu an normal halinde devam ediyor" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da Gençlerin Tercihi Fantastik Romanlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement