Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Açıklaması

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Açıklaması

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, "Şehitlerimiz üzerinde yaşadığımız topraklar için cephede verdikleri destek ve kahramanlık dolu mücadeleleri ile tüm dünyaya örnek olmuşlardır.

11.02.2015 16:55

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, "Şehitlerimiz üzerinde yaşadığımız topraklar için cephede verdikleri destek ve kahramanlık dolu mücadeleleri ile tüm dünyaya örnek olmuşlardır."dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 'Çanakkale Tekirdağ'dan Başlar' paneli gerçekleştirildi. Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen panele Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 8. Mekanize Tugayı komutan Vekili Binbaşı Harun Elitaş, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Araştırmacı Yazar Mehmet Sezer, 19'uncu Fıkra ve 57'inci Alay Derneği Başkanı Mehmet Ali Işıkgör ve Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yard. Doç. Dr. Cafer Ulu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"19'UNCU VE 57'İNCİ ALAYI TEKİRDAĞ'DA KURULMASI BÜYÜK BİR ONURDUR"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlanan panelde konuşan Başkan Albayrak, 19'uncu Fırka ve 57'inci Alayın kısa bir sürede şehrimizde oluşturulmasının Tekirdağlılar için büyük bir onur olduğunu belirterek "Çanakkale Savaşlarında destanlar yazan kahramanlarımız, üzerinde yaşadığımız topraklar için canlarını seve seve feda etmişler, cepheye verdikleri destek ve kahramanlık dolu mücadeleleri ile tüm dünyaya örnek olmuşlardır. Atatürk, askerlik alanında ve harp tarihinde parlak bir güneştir.Bu güneş, Arıburnu ile 19. Fırka'nın kahraman kucağında doğmuştur. Yarbay Mustafa Kemal'in Tekirdağ'a gelişi ve 19'inci Fırka'yı yeniden yaratması, Türk milletinin geleceğini de değiştirmiştir. Tekirdağ halkının maddi ve manevi desteğini alarak ülkemizin işgalini önlemek için tümeniyle birlikte büyük bir mücadele vermiştir. 19'uncu Fırka'ya bağlı üç alaydan biri olan 57'inci Alay 'Ya İstiklal ya Ölüm' ruhuyla savaşmış ve her türlü olanaksızlığa rağmen büyük başarılar elde edip savaşın kaderini değiştirmeyi başarmıştır. "dedi.

"TEKİRDAĞ, ÇANAKKALE SAVAŞLARINDA LOJİSTİK DESTEK SAĞLIYORDU"

Tekirdağ'ın Çanakkale Savaşları sırasında cepheye lojistik destek sağladığını söyleyen Başkan Albayrak, Tekirdağ'ın bu konuda önemli bir rol üstlendiğini söyleyerek, "Hastane ve iskele oluşu sebebiyle gerekli yardımlarda bulunmuştur. Savaş sırasında yaralanan askerler vapurlarla taşındıktan sonra hastanelere getirilip tedavi edilmiş, Tekirdağlı ev hanımları da gönüllü olarak tedavi hizmetlerine yardım etmiştir. Bu savaşın kazanılmasında Tekirdağ'ımızın gerek kişiler, gerekse stratejik bakımdan katkılar sağladığı aşikardır. Tekirdağ'da kurulan 19'uncu Fırka ve 57'inci Alay'ın kahraman vatan evlatlarıyla, başarılı komutanlarıyla ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile onur duyuyor şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. 1915 yılı ülkemizin tarihinin şan ve şerefle anıldığı yazıldığı bir tarihtir. Bu sene destanın 100'üncü yılı. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 100'üncü yılda birçok etkinlikler ortaya koyduk. Bu etkinlikler çerçevesinde de birinci aşamada 'Çanakkale Tekirdağ'dan Başlar' panelimizi bugün hep beraber izleyeceğiz. Daha sonra önümüzdeki 22 Şubat'ta bir yürüyüşümüz var Tekira'dan başlayıp 57'inci Alayın uğurlandığı sahile kadar yürüyeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan panelin oturum Başkanlığını emekli öğretmen Fethi Erdener yaparken panele konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Mehmet Serez, 19'uncu Fırka ve 57'inci Alay'ın Tekirdağ'dan Çanakkale'ye geçişini anlattı.

Halk Müziği Ozan'ı Mustafa Ozan da panelde Çanakkale ve Atatürk türkülerini seslendirdi. Panel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın panele katkı sağlayanlara plaket takdim etmesi ile sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement