Tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor - Son Dakika
Yerel

Tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor

- Tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor Zonguldak Alaplı'da yıkılma tehlikesi olan terk edilmiş ve çevreye tehlike arz eden ahşap evler, belediye ekipleri tarafından kontrollü olarak yıkılıyor.

11.12.2022 12:10  Güncelleme: 12:18

- Tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor

ZONGULDAK - Zonguldak Alaplı'da yıkılma tehlikesi olan terk edilmiş ve çevreye tehlike arz eden ahşap evler, belediye ekipleri tarafından kontrollü olarak yıkılıyor.

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Tepeköy Mahallesi'nde kullanılmayan eski evler için köy muhtarının talebi ve ev sahiplerinin rızası ile onayı alındıktan sonra Alaplı Kaymakamlığı tarafından yıkılma kararı alındı. Mahallede çevreyi tehdit eden durumda olan terk edilmiş 60 ila 100 yıllık 7 binanın yıkımı için Alaplı Belediyesi çalışmalara başladı. Ekipler tarafından ev sahibine tebliğ yapılmasının ardından çevrede güvenlik önlemleri aldı. Daha sonra belediye ekipleri tek tek ahşap terk edilmiş tehlike saçan binaları iş makinesi ile yıkımı için harekete geçti. Ekipler, 7 binayı kısa sürede yıkarak hem vatandaşlara hem de mahalle sakinlerine derin nefes aldırdı.

Tarihe tanıklık etmiş bu emektar ahşap evlerin çevresinde yaşayan aileler, yıkılması için Kaymakamlık ve Belediyeye teşekkür ettiler. Daha önce çocukluk döneminde burada eşiyle tanıştığını söyleyen Doğan Bostancı, "Bu gördüğünüz metruk evler tehlike saçıyordu ve yıkılması gerekiyordu. Şimdi belediye tarafından yıkılıyor, daha önce bu binalarda çok hatıralarımız var ve gençliğimizde bu eve çok gelmiştik. Eşimle bu evde tanıştık ve bu evde büyük hatıralarımız var. Bu evler tarihleriyle geçmişi hatırlanıyordu. İnsan yıkılırken hüzünleniyor, istemeyerek geçmişe gidiyor. Ama bu evler yıkılması gerekiyordu, tehlike arz ediyordu şimdi ise yıkılıyor" diye konuştu.

Tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement