Ted Kolejinde Uluslararası Cambridge Esol Sertifika Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ted Kolejinde Uluslararası Cambridge Esol Sertifika Töreni Yapıldı

Ted Kolejinde Uluslararası Cambridge Esol Sertifika Töreni Yapıldı

Türk Eğitim Derneği (TED) Karabük Kolejinde uluslar arası Cambridge ESOL sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

24.09.2013 18:45

Türk Eğitim Derneği (TED) Karabük Kolejinde uluslar arası Cambridge ESOL sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Bu yıl TED Karabük Kolejinde ikincisi yapılan İngilizce dil eğitimi standardizasyon çalışmaları kapsamında Cambridge ESOL sınavlarında başarılı olan öğrencilere sertifikaları törenle verildi.

TED Karabük Kolejinde düzenlenen törene Karabük Vali Yardımıcısı Tarkan Keskin, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, TED Karabük Koleji Müdürü Kerim Barçın, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kolej Müdürü Kerim Barçın, öğrencilerin uluslar arası ölçeklere göre tamamen okul dışında hazırlanıp değerlendirilen bu sınavlar ile İngilizce yetkinlik düzeylerini kanıtlamış olup sertifika almaya hak kazandıklarını söyledi.

Barçın, bu yıl ikincisi yapılan Cambridge ESOL sınavlarıın (3.sınıf Starters, 4. sınıf Movers, 5. sınıf Flyers, 6., 7., 8 sınıflarda KET, PET ve 9., 10., 11. sınıflarda FCE) olarak gerçekleştiğini belirterek, "Bir yabancı dilin ne derece iyi öğrenebilirliğin anlaşılabilmesi için başvurulacak en güvenilir ve uluslararası geçerliği olan sınavlarla öğrencilerin bilgilerinin ölçülmesidir. Bu bağlamda en yaygın olarak kullanılan sınavlar Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanan Cambridge Esol sınavlarıdır. Bu üniversite tarafından İngilizce yeterlilik sınavı tüm dünya genelinde İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen tüm öğrencilere uyguladığı ve İngilizce eğitiminde tüm dünya geleninde bir standart getirmeyi sağlar. Bu sınava giren öğrenci dünyanın her yerinde aynı sınava giren yaşıtları ile kendisini kıyaslama ve dünya standartlarına göre İngilizcede ne kadar başarılı olduğunu bilimsel veriler ışığında görme imkanı olur. Biz bu nedenle bu sınavı okullarımızda gerçekleştiriyor ve bölge sınavları da bizim okulumuzda yapılmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından Cambridge ESOL sertifikasının faydaları ve dereceleri ile ilgili tanıtıcı slayt izlendikten sonra sınavlarda başarıl olan öğrencilere sertifikaları takdim edildi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ted Kolejinde Uluslararası Cambridge Esol Sertifika Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement