Tayvan Büyükelçisi Chen'den Çorum Tso'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Tayvan Büyükelçisi Chen'den Çorum Tso'ya Ziyaret

Tayvan Büyükelçisi Chen\'den Çorum Tso\'ya Ziyaret

Tayvan Ankara Büyükelçisi Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyonu Temsilcisi James C.H.Chen ve eşi Maria Peng, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM idare Amiri Salim Uslu'nun daveti üzerine Çorum'a geldi.

24.05.2013 18:05

Tayvan Ankara Büyükelçisi Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyonu Temsilcisi James C.H. Chen ve eşi Maria Peng, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM idare Amiri Salim Uslu'nun daveti üzerine Çorum'a geldi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulanacak olan büyükelçi James C.H. Chen, milletvekili Salim Uslu ile birlikte ilk olarak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal'ı ziyaret etti. TSO yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Chen'e kentin ekonomik yapısı ve yatırım alanları hakkında sunum yapıldı.

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Çorum'un sahip olduğu girişimcilik ruhu, heyecan ve sahip olduğu tarihi, kültürel ve ekonomik değerleri dünya ile buluşturacaklarını söyledi. Tayvan ile Çorum arasında sanayi, ekonomi ve tarım gibi bir çok alanda ortak benzerliklerin bulunduğunu dile getiren milletvekili Uslu, bu benzerliklerin ortak bir çaba ile işbirliğine dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti. Büyükelçi Chen'in ziyaretini Tayvan ile Çorum arasındaki ilişkileri geliştirmek adına 'küçük adımlar' olarak değerlendiren Uslu, "Ama maraton koşuları da küçük adımlarla başlıyor. Biz kendimizi maraton koşucusu olarak görüyoruz" dedi.

Çorum'un sanayi konusunda, yatırımcılık ve girişimcilik konusunda kendi imkanlarıyla büyük bir potansiyel yakaladığının altını çizen Uslu, kentteki girişimcilere katkıda bulunmak, kentteki heyecan ve dinamizmin dünya pazarıyla buluşturulması gerektiğini ifade ederek, büyükelçi Chen'in Çorum ziyaretinin de bu amaca yönelik olduğuna dikkat çekti.

Tayvan'a yaptığı ziyarette Çorum ile Tayvan arasında önemli benzerlikler gördüğünü, bu benzerliklerin ortak bir çabayla işbirliğine dönüştürülmesine olan inancıyla Tayvan Ankara büyükelçisi ve Ekonomik ve Kültürel Misyonu Temsilcisi James C.H. Chen'i Çorum'a davet ettiğini anlatan Uslu, "Tayvan'ın göz kamaştıran bir gelişimi var. Son alarak dünyada ilk defa gözlüksüz izlenebilen 3 boyutlu televizyon üretmeyi başardılar. Bu durum özel bir çabanın, özel bir becerinin ve özel bir girişimin sonucu olsa gerek.

Tayvan ile Çorum arasında tarım sektöründe de öğrenilmesi ve paylaşılması gereken tecrübe ve bilgi birikiminin olduğunu düşünüyorum. Bizim önemli tarım ve ihracat potansiyelimiz var. Buradan tarım ürünlerinin gitmesi, oradan da tarımsal bilgilerin getirilmesinin çok daha hakkaniyetli olacağını düşünüyorum. Bu işbirliğinde sadece sanayi değil, ticaret, kültürel ve turizm açısından da önemi büyük"

Tayvan Ankara Büyükelçisi Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyonu Temsilcisi James C.H. Chen, iki ülke arasında yapılacak işbirlikleriyle Türkiye ve Tayvan arasındaki bağları her alanda daha ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi.

İki ülkenin sahip olduğu kültürlerin birbirine benzediğini dile getiren Büyükelçi Chen, Tayvan'ın da Çorum gibi bir sanayi şehri olduğunu belirtti. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan sanayi kuruluşlarına yapacakları ziyaretlerde kentin sahip olduğunu ekonomik yapıyı yakından gönderme fırsatı bulacaklarını dile getiren Chen, Eylül ayında yapılacak olan Ticaret Fuarı'nda Çorum'un tanıtımını yapacaklarını kaydetti.

Ticaretin yanı sıra turizm alanında çalışma yapılabileceğini kaydeden Chen, her yıl milyon turistin Avrupa

ülkelerine gittiğini ifade ederek, Tayvanlı turistlerin Türkiye'ye de gelebileceğini belirtti. Chen, Tavyan'a gitmek isteyenlere vize uygulamasının olmadığını sözlerine ekledi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Asya'nın kaplanı Tayvan ile Türkiye'nin Anadolu kaplanı Çorum arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Başaranhıncal, Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyonu Temsilcisi James C.H. Chen ve eşini Çorum'da ağırlamaktan duydukları mutluluğu belirtti. 2012 yılında Tayvan'ın Türkiye'ye 2 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirirken, ithalat rakamının 120 milyon dolarda kaldığını vurgulayan Başaranhıncal, "İki ülke arasındaki ticari ilişkiler artırılırken, ithalat ile ihracat arasındaki bu dengesizlik mutlaka düzeltilmelidir. İnşallah bu ziyaret iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemin başlangıcı olur. Çorum olarak ikili ilişkilerin artırılmasına yönelik olarak önümüzdeki aylar içerisinde Tayvan'a bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyoruz" şeklinde açıklamada bulundu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tayvan Büyükelçisi Chen'den Çorum Tso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement