Tatvanlıların "Denizci Heykeli" Hayali 13 Yıl Sonra Gerçekleşiyor - Son Dakika
Yerel

Tatvanlıların "Denizci Heykeli" Hayali 13 Yıl Sonra Gerçekleşiyor

Tatvanlıların "Denizci Heykeli" Hayali 13 Yıl Sonra Gerçekleşiyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 13 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından kaldırılan Tatvan'ın simgesi olan "Denizci heykeli" yeniden yapılıyor.

08.06.2012 10:23

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 13 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından kaldırılan Tatvan'ın simgesi olan "Denizci heykeli" yeniden yapılıyor.

Vatandaşlar tarafından yapılan ilk heykel olması münasebetiyle Türkiye'de bir ilk olacak olan heykelin yapılması için Tatvan İşletme Parkı'nda ilk çalışmalar başlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan kampanya katılımcılarından Ferhan Çelebi, denizci heykelinin yapılacağı alanda ilk çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Yapılacak olan heykelin Tatvan'ın simgesi olduğunu, heykelin geçmiş dönemlerdeki belediye başkanı tarafından kaldırıldığını bu durumu hiçbir Tatvanlının kabullenmediğini belirterek, "Heykel 1950 yılında Cevdet Selvi adında bir heykeltıraş tarafından Tatvan'a hiçbir bedel alınmadan kendi imkanlarıyla yapılmış, o günden sonra 1989 yılına kadar denizcilik işletmesi oteli önünde bulunan çay bahçesinde adeta Tatvan'ın simgesi haline gelmişti. Tatvan'da doğup büyüyen, ancak çeşitli nedenlerden dolayı yaşamlarını ülkemizin çeşitli illerinde idame ettiren hemşehrilerimiz ile ortak bir karar alarak heykelin yeniden yapılması için bir fikir ortaya attık. Ortaya atmış olduğumuz bu denizci heykelinin kendi aramızda yapma fikri çok büyük bir yankı uyandırdı. Almış olduğumuz karar doğrultusunda görüşlerini aldığımız Şiyar Epözdemir, heykeli yapabileceğini belirtti. Yer ve heykelin dikileceği alanın mevcut belediye başkanımız Abdullah Ok da onaylayınca bizlere heykeli 30 Haziran'da dikmek kaldı. Bir Tatvanlı olarak heykelin yeniden dikilmesi bizleri olduğundan fazla mutlu etti. Biz Tatvan halkı olarak Türkiye'de belki de dünya'da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere heykel konusunda her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanımız Abdullah Ok'a, kampanyamıza katılan bütün hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarken, tüm hemşehrilerimizi 30 Haziran'da ilçemizin sembolü olan denizci heykelinin açılışına davet ediyoruz" dedi.

İki metre 30 santim uzunluğundaki heykelin, 85 metrekare alan üzerine yapılacak olan 70 santimetre derinliğindeki havuza bırakılacağını ifade eden Çelebi, "Heykel'in bırakılacağı alanda ilk çalışmalara bugün itibariyle başladık. Tatvanlı vatandaşlar olarak her gün bir kardeşimiz bu çalışmaları yerinde takip edecek." Şeklinde konuştu.

Tatvanlı heykeltıraş Şiyar Epözdemir tarafından yapılacak olan denizci heykelin açılışı 30 Haziran Cumartesi günü yapılacak. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvanlıların 'Denizci Heykeli' Hayali 13 Yıl Sonra Gerçekleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement