Tatvan'da Çogep Projesi'nin Kapanış Programı - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da Çogep Projesi'nin Kapanış Programı

Tatvan\'da Çogep Projesi\'nin Kapanış Programı

Bitlis’in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında yürütülen “İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum-3 Projesi’nin kapanış programı düzenlendi.

14.02.2015 10:39

Bitlis'in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında yürütülen "İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum-3 Projesi'nin kapanış programı düzenlendi.

Tatvan'daki bir restorandın toplantı salonunda düzenlen program çerçevesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce (TDP); İş-Kur Bitlis İl Müdürlüğü, Tatvan Sosyal Hizmet Müdürlüğü, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tatvan Müftülüğü, Tatvan Sağlık Grup Başkanlığı, Tatvan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün destekleriyle hayata geçirilen proje ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi. Toplamda 45 kursiyer ile 100 gencin faydalandığı "İşimi Seviyorum Geleceğe Umutla Bakıyorum - 3" projesinin Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüle layık görüldüğünü belirten Tatvan İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, projenin gençlere yarar sağlarken, ülke genelinde de büyük yankı uyandırdığını söyledi.

Proje kapsamında Muay Thai eğitimi verilen kursiyerlerden birinin bölge birincisi, ikisinin de bölge ikincisi olduğu, 100 öğrencinin de kırtasiye ve okul ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Kavaklı, "15-18 yaş aralığındaki gençlerden 15 erkek kursiyere Otomotiv Elektrikçisi Kursu, 15 erkek kursiyere Doğalgaz İç Tesisatı Cihaz Montajcısı Kursu, 15 bayan kursiyere Telkari Kursu verilmiştir. 30 erkek kursiyerimiz ve aileleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğümüzde görevli personel ve ailelerinin katılımlarıyla Van Gölü'ne feribot gezisi düzenlenmiştir. 30 erkek kursiyere hafta sonları Uzakdoğu dövüş sanatlarından Muay Thai eğitimi verilmiştir. 45 kursiyerimiz ve Tatvan'da bulunan 100 ailenin ilköğretim öğrencilerine kırtasiye malzemeleri ve okul ihtiyaçları hediye edilmiştir. Projemiz süresince psikolog tarafından 30 erkek kursiyerimiz ve 15 bayan kursiyerimize haftada bir danışmanlık eğitimi ve psikolojik destek verilmiştir. Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait halı sahada, 12-18 yaş aralığındaki risk grubunda bulunan toplam 100 çocuk ve gencimize yönelik spor okulu oluşturularak futbol eğitimi verilmiştir" diye konuştu.

Bitlis Valisi Orhan Öztürk ise, "Emniyet Müdürlüğümüzün, kaymakamlığımızın ve diğer projeye ortak kurumlarımızın destekleriyle hayata geçirilen bu proje kapsamın gençlerimiz iş AŞ sahibi olmasına vesile olmuştur. Proje kapsamında gençlerimizin edindikleri tecrübelerin kendilerine büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. Projede emeği geçen kurumlarımızı tebrik ederken kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Düzenlenen programa Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Garnizon Komutanı Mustafa Yılmaz, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Vali Yardımcısı Ömer Faruk İlhan, kamu kurum amirleri, kursiyerler ve kursiyer aileleri katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'da Çogep Projesi'nin Kapanış Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement