Taşkın'dan Baskilliler Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Taşkın'dan Baskilliler Derneği'ne Ziyaret

Taşkın\'dan Baskilliler Derneği\'ne Ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, Malatya Baskilliler Derneği’ni ziyaret ederek Başkan Yunus Görgün ve dernek yöneticileri ile bir araya geldi.

21.03.2015 15:56

AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, Malatya Baskilliler Derneği'ni ziyaret ederek Başkan Yunus Görgün ve dernek yöneticileri ile bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Taşkın, Malatya'nın özelde çözmesi gereken problemlerin olduğunu belirterek "Siyasetin çözmesi gereken problemler var ve sivil toplumun siyasete dayatacağı problemler var. Sivil toplum siyaseti harekete geçirecek önemli dinamitlerden bir tanesidir" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ YERLİ VE MİLLİ BİR HAMLEDİR"

Taşkın, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin kanayan yarası olan çözüm sürecinin başarıya ulaşması önemli olduğunu söyleyerek şöyle devam etti, "30 yıldır binlerce canımıza mal olan bu yaranın inşallah tedavisi için AK Partimizin başlatmış olduğu yerli ve milli bir hamle olan çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde başarıya ulaştırılması için genel seçimler büyük önem arz etmektedir. Yerli söylememizin sebebi ise siyasetin etkin olduğu yönü tayin ettiği şeklini ve şemalını kendisi belirlediği bir sürece girmiş bulunmaktayız. Daha önceleri başkaları yön belirlerdi ilk defa hükümetimiz bu sorun benim sorunumdur kendi yaramızı kendimiz saracağız diyerek siyaseten güçlü bir irade ortaya koydu ve bu güçlü iradeyi de Edirne'den Van'a kadar coğrafyamızın genelinde kabul buyurmuştur. İnşallah vatandaşlarımızın güveni ve duası sayesinde 7 Haziran'da mecliste oluşacak 330 ve üzeri bir milletvekili sayısı ile toplumumuzun beklentisi olan yeni anayasayı halkımızla buluşturacağız ve hukuksal sağlam alt zeminden sonra ise hem çözüm sürecini birlikte tartışacağız hem de Türkiye'de idare sisteminin değişikliği olan Başkanlık sistemini tartışacağız" dedi.

Birçok sorunun çözüm yolunun Başkanlık sisteminden geçtiğini belirten Taşkın, "Salı günü bir siyasi partinin Genel Başkanı mecliste bir açıklama yapıyor ve 'biz seni başkan yaptırmayız' diyor. Bunu söyleyen siyasi parti lideri ise en çok bu sorundan muzdarip olan kişidir. Türkiye'de ki problemlerin temelinde yeni anayasa ve başkanlık sisteminin olduğunun farkında değil" ifadelerini kullandı.

Malatya Baskilliler Dernek Başkanı Yunus Görgün ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Malatya'yı temsil noktasında dışarıdan gelen insanların Malatya'nın sorunlarına çok fazla egemen olacağını düşünmüyorum. Malatya'nın sorunlarını bilen insanlar Malatya'da yetişmiş Malatya'da büyümüş ve Malatya'nın genel sıkıntılarını bilen temelindeki hassas noktaların ne olduğunu bilen toplumun genelde hangi kültürlerden oluştuğunu bilen siyasi otoriteye hakim insanların Ankara'da bizi temsil etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Milletvekillerimizin buradaki sorunları unutup Ankara'nın sorunlarını tartışmalarını istemiyoruz. Bizler Malatya'da yaşıyoruz ve Milletvekili adaylarımızın Malatya'da yaşayan insanların sorunlarını etnik yapılarını, toplumsal yapılarını, sorunlarını, problemlerini en iyi şekilde omuzlayarak ve sorunları çözerek karşımıza çıkmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşkın'dan Baskilliler Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement