Tarımsal Eğitimin 166. Yılı Bursa'da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Tarımsal Eğitimin 166. Yılı Bursa'da Kutlandı

Tarımsal Eğitimin 166. Yılı Bursa\'da Kutlandı

Türkiye'de Tarımsal Eğitimin 166.yılı Bursa'da çeşitli faaliyetlerle kutlandı.

11.01.2012 09:54

Türkiye'de Tarımsal Eğitimin 166. yılı Bursa'da çeşitli faaliyetlerle kutlandı.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük A salonunda düzenlenen törene Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek, Gıda Tarım İl Müdürü Kasım Piral, Ziraat Fakültesi Dekanı İsmail Filya, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Engin Kennermen, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Başkanı Serkan Durmuş, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Başkanı Ertuğrul Aksoy ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş "Yeni gıda kanunu ile birlikte ülkemiz yeni bir yapılanma süreci içine girdi. Ülkemizde son yıllarda bilgiden uzak, bilimsel ve altyapısı olmayan gelişmeler yaşanıyor. Bursa şubesi olarak bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şu an mevcut 38 gıda mühendisliği bölümü var. Bilim yuvalarımız olan üniversitelerimizde altyapısı iyi olan öğrenciler yetiştirmeliyiz" dedi.

Ziraat Mühendisleri Bursa Şubesi Başkanı Ertuğrul Aksoy ise, "Ülkemiz tarım sektöründe emekten ve üreticiden yana olan bir tarımsal üretimden uzak, ithalatın gölgesinde bir yıl geride bıraktık. 2000'li yılların başında IMF ve Dünya Bankası tarafından dayatılan ve siyasi iktidarlar tarafından kararlı bir şekilde uygulanan tarım politikaları sektörde istikrarsızlığa yol açtı. Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip ülkemizda maalesef çiftçilerimiz yoksullaşıyor ve 2006'dan bu yana tarıma ayrılan kaynaklar giderek azalıyor. Tarım işçilerimiz yoksullaşıp giderek borçlanmaya başladı. Çiftçilerimiz aldıkları tarım kredilerini bile ödeyemez oldu" diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dakanı İsmail Filya da yaptığı konuşmada, "Bizden tarım desteklerini tamamen kaldırmamızı isteyen AB, kendi tarımını ve üreticisini büyük oranda destekleyerek korumaktadır. Bizler tarım camiası olarak tarımın büyük, zor, ancak statejik bir sektör olduğunu ve daima ciddi meselelerle karşı karşıya olacağımızı çok iyi biliyoruz" dedi.

Tören, 2011 yılında akademik terfi edenlere ve meslekte 30. yılını dolduranlara plaket takdimi ile sona erdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarımsal Eğitimin 166. Yılı Bursa'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement