Tarihi Yoğurtçuoğlu Bağevi Turizme Kazandırılacak - Son Dakika
Yerel

Tarihi Yoğurtçuoğlu Bağevi Turizme Kazandırılacak

Tarihi Yoğurtçuoğlu Bağevi Turizme Kazandırılacak

Vali Taşkesen: "Tokat Valiliği tarafından tarihi Yoğurtçuoğlu Bağevi aslına uygun olarak restore edilip, geleneksel tarihi dokusu korunacak"

24.03.2014 16:38

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, tarihi Yoğurtçuoğlu Bağevi'nin tarihi dokusunun korunarak, Tokat turizmine kazandırılacağını belirtti.

Tokat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yoğurtçuoğlu ve Fazlıoğulları Bağevleri'nde incelemede bulunan Taşkesen, bağevleriyle ilgili bilgi aldı.

Taşkesen, "Tokat Valiliği tarafından tarihi Yoğurtçuoğlu Bağevi aslına uygun olarak restore edilip, geleneksel tarihi dokusu korunacak. Tarihi Yoğurtçuoğlu Bağevi Tokat turizmine kazandırılacak" ifadesini kullandı.

Sivas Anıtlar Kurulu'ndan bir ekibin tarihi bağ evlerine gelerek incelemede bulunduğunu belirten konağın sahibinin torunu Mustafa Fazlıoğlu, dede mirası tarihi bağevlerinin korunmasını talep ettiklerini aktardı.

- Yoğurtçuoğlu Bağevi'nin tarihi

Mili Mücadele yıllarında Yoğurtçuoğlu Bağevi'nde Mareşal Fevzi Çakmak Paşa başta olmak üzere bir çok kişiyi ağırlayan Tokat eşrafından Yoğurtçuoğlu İbrahim Bey, Anadolu'da Milli Mücadele başlamadan önce 25 Şubat 1919 tarihinde, Tokat Müdafaa-i Hukuk Cemiyetini kurarak Milli Mücadeleye önemli destek sağladı. Bu tarihi mekan, Milli Mücadele ile ilgili önemli kararların alındığı bir merkez niteliğindedir. Günümüzde de önemi yitirmemiş olan ve Tokat turizmine kazandırılması için çalışmaların yapıldığı Yoğurtçuoğlu Bağevi'nin, girişinde bulunan hamamı ile de ayrı bir önemi bulunuyor. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi Yoğurtçuoğlu Bağevi Turizme Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement