Tarihi Kuyumcular Çarşısı Eski Günlerini Arıyor - Son Dakika
Yerel

Tarihi Kuyumcular Çarşısı Eski Günlerini Arıyor

Tarihi Kuyumcular Çarşısı Eski Günlerini Arıyor

Tokat Kuyumcular Derneği Başkanı Yaşar Gençay, bir zamanlar kentin en işlek ve popüler caddesinin bugün eski günlerini arar hale geldiğini söyledi.

05.04.2012 10:00

Tokat Kuyumcular Derneği Başkanı Yaşar Gençay, bir zamanlar kentin en işlek ve popüler caddesinin bugün eski günlerini arar hale geldiğini söyledi.

Tokat'ta yüz yıllardır kuyumcu sektörüne hizmet veren çarşıdaki esnafın ana cadde üzerine bir bir dükkan açması sonucu çarşı eski canlılığını kaybetti. Şu anda 32 kuyumcu esnafından 18'i Kuyumcular Çarşısı'nda faaliyet gösteriyor. Tokat'ın kuruluşundan bu tarafa kuyumcular çarşısın var olduğuna dikkat çeken Başkan Gençay, çarşının eski canlılığını kazanmasının zor gözüktüğünü söyledi. Kuyumcular Çarşısı'ndaki işyerleri kapandıkça boşalan işyerlerini hali ile başka dalda iş yapan esnaflar doldurduğunu belirten Gençay, "Kuyumcular açısından çarşının eski canlılığını kazanması biraz zor. Canlılık kazandırılması için faklı aktiviteler yapılabilir. Daha önceden şehirlerarası yol bu çarşı içinden geçiyordu. Bu çarşıdan geçen yol Behzat Bulvarı ve oradan da Sivas yoluna bağlanıyormuş. Ana cadde açıldıktan sonra burası uzun yılların ardından esnafında talebi ile trafiğe kapatıldı. Bundan 15-20 yıl önce kuyumcular çarşısı oldukça canlı idi. Kuyumcular Çarşısı'ndaki dükkan adedi belli. Bu sayıdan fazla kuyumcu açılmaya başlayınca talep ana cadde dediğimiz Gaziosmanpaşa Bulvarı'na yöneldi. Kuyumculardaki yoğunluk şuan ana caddede" dedi.

Yasal olarak Kuyumcular Çarşısı'nda kuyumcuların işyeri açacağı gibi bir zorunluluk olmadığını ifade eden Gençay, "Güvenliğin sağlanabilmesi için herkesin bir arada olması gerekiyor. Kuyumculukta esnafların bir birleri arasında diyalog diğer esnaflara göre fazladır. Sürekli para ve altın alış verişi olur. Bu anlamda kuyumcu esnafının bir arada olması önem arz ediyor" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Kuyumcular Çarşısı Eski Günlerini Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement