Tapuda Online Hizmet - Son Dakika
Yerel

Tapuda Online Hizmet

Tapuda Online Hizmet

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 167. yaşını kutluyor.

20.05.2014 18:20

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 167. yaşını kutluyor.

Tapu ve Kadastro Bursa Bölge Müdür Vekili Ahmet Şahan, 970 personel, 54 Tapu Müdürlüğü ve 4 Kadastro Müdürlüğü ile hizmet verdiklerini söyledi. Şahan, "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü dünya standartlarına uygun hizmet sunmak amacıyla başlatmış olduğu projelerin tamamını hayata geçirme çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Projelerin büyük bölümünü de hayata geçirmiştir. İçinde yaşadığımız bilgi ve iletişim çağında personel alt yapısı oluşturulup, eğitimleri sağlanarak günümüz bilgi toplumuna katkıda bulunacak seviyeye çıkartmak, kurumumuzun en önemli hedeflerinden biridir. Tapu ve kadastro hizmetlerinin kaliteli şekilde sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz tarafından iş ve işlem süreçleri devamlı olarak gözden geçirilmekte ve sürekli olarak gerekli düzeltmeler ve iyileştirmeler yapılmaktadır. Müdürlüklerimizde faaliyete geçen online başvuru ve sıramatik sistemi ile vatandaşlarımızın işlemleri daha kolay ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaktadır. Online Randevu Sistemi onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresinden hizmet vermektedir" dedi.

Şahan, "Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) Projesi kapsamında TKGM-TURKSAT işbirliği ile tapu bilgilerinin e-devlet kapısından vatandaşlara sunulması çalışmaları sonuçlandırılmıştır. Bu hizmet kapsamında; e-devlet şifresi, mobil imza veya elektronik imzaya sahip tüm vatandaşların www.turkiye.gov.tr adresinden kendilerine ait taşınmaz bilgilerine ulaşması imkanı sağlanmıştır. Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın hem www.türkiye.gov.tr adresinden hem de tapu müdürlüklerine başvuruda bulunarak T.C. kimlik bilgilerinin TAKBİS sistemine girişini sağlamaları gerekmektedir. Ayrıca TAKBİS sistemi ile tapu işlemleri Türkiye'nin her yerindeki tapu müdürlüklerinde yapılmaktadır. 6083 sayılı teşkilat yasasıyla birlikte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tapu işlemlerine yönelik yurt dışı temsilciliklerimizde de hizmet verme çalışmalarına başlamıştır. Tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan bilgilendirme ile yaşanan olumsuzluklar ve sorunlarda toplumsal duyarlılığın arttırılması amacıyla 444 TAPU (444 82 78) Hizmet Hattı uygulamasına devam edilmektedir. Bu suretle vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanmakta ve şikayetleri değerlendirilerek anında sonuçlandırılmaktadır" diye konuştu.

Şahan şunları söyledi:

"Genel Müdürlüğümüzün web sitesinde www.tkgm.gov.tr PARSEL SORGULAMA butonundan sorgulama yapıldığında parsele ait bilgiler vatandaşlarımıza sunulmuştur. Bölge Müdürlüğümüzün yeni hizmet binasına gelen vatandaşlarımızın işlemlerinde kolaylık sağlamak amacıyla açılan banka şubesinde tapu harçları yatırılabilmekte, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu ve Kestel Belediye birimlerinde de taşınmazlara ait emlak değerleri alınabilmektedir. Ayrıca yeni hizmet binamızda bulunan foto kabin sistemi ile vatandaşlarımıza tapu işlemleri için gerekli olan fotoğraf çekilebilmektedir. Bölge Müdürlüğümüzce sürekli yapılan vatandaş memnuniyeti anketleri sonucunda, yüzde 97 vatandaş memnuniyeti gerçekleştirilmiştir". - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tapuda Online Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement