Eskişehir Tabip Odası ve SES'ten Ortak Açıklama - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Tabip Odası ve SES'ten Ortak Açıklama

Eskişehir Tabip Odası ve SES\'ten Ortak Açıklama

Eskişehir Tabip Odası ve SES üyeleri, Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Sözleşmesinin Sağlıkta Dönüşüm Programının amacını gösterme açısından ibret verici olduğunu ifade etti.

25.09.2014 20:28  Güncelleme: 21:27

Eskişehir Tabip Odası ve SES Eskişehir Şubesi üyeleri, Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Sözleşmesi'nin Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın amacını gösterme açısından 'ibret' verici olduğu ifade edildi.

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz sözleşme ile SGK'lı olmayan, sigortasız hastaların sağlık hizmetlerinden yararlanmak için ödenmesi gereken ücret tarifesinin belirlendiğini belirterek, "Sigortası olmayan kişilerin bu tarife ile kamu hastanelerine ödemelere gereken ücret SGK'nın kamu hastanelerine ödediği miktarın iki katıdır. Bugün SGK kamu hastanelerine muayene başına 15,5 lira öderken, sigortasızların ödediği miktar 30 liradır" dedi.

Bademcik ameliyatına SGK 1500 lira öderken sigortasız hasta bu ameliyatı yaptırmak için 3 bin 770 lira ödemek zorunda olduğunu vurgulayan Dr. Yılmaz, SGK'lı olan hasta için kamu hastanelerine 400 lira ödenirken sigortasız hastadan 800 lira istendiğini söyledi.

Bu anlayışın devletlin kamusal sorumluluğu kabul etmediğinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Eskişehir Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz şunları söyledi:

"Bu ülkede sigortası olmayan kişiler daha düne kadar SGK'nın ödediği ücret üzerinden sağlık hizmeti alırken bugün sigortasız kişilerin kamudan sağlık hizmeti almaları için ödemeleri gereken ücret 2-3 kat arttırılmıştır. Hani sağlık bir haktı? İnsanların sağlık hizmeti almasını niye bu kadar zorlaştırıyorsunuz? Sağlıkta Dönüşümün gerçek hedefi tüm sağlık hizmetlerinin ücretinin önemli bir kısmını vatandaşa ödetmektir. Bu uygulama en azından bir vicdansızlıktır. Bu vicdansızlığı kabul etmiyoruz, siyasi iktidarı vicdanı olmayan bu uygulamadan vazgeçmeye çağırıyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Tabip Odası ve SES'ten Ortak Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement