Suyolcu'nun Hayatı Film Oluyor - Son Dakika
Yerel

Suyolcu'nun Hayatı Film Oluyor

Suyolcu\'nun Hayatı Film Oluyor

Kuşadası Eski Belediye Başkanı M.Lütfi Suyolcu'nun hayatı film oluyor.

18.05.2012 12:59

Kuşadası Eski Belediye Başkanı M. Lütfi Suyolcu'nun hayatı film oluyor. Silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Suyolcu'nun hayatını anlatan " Gitme Baba " isimli filmin senaryosu kızı Çiğdem Suyolcu tarafından kaleme alındı.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Soyulcu'nun hayatını anlatan filme belediye olarak her türlü desteği sağladıklarını söyledi. 16 Mayıs 1995 yılında evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden M. Lütfi Suyolcu, 1977-1980 ve 1989-1994 yılları arasında iki dönem Kuşadası Belediye Başkanlığı yapmıştı.

16 Mayıs 1995'te evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Kuşadası Belediye Başkanı M.Lütfi Suyolcu'nun hayatının anlatıldığı filmin çekimleri sürüyor. 2 Mayıs'ta başlayan çekimler 8 Haziran tarihine kadar devam edecek. Yönetmenliğini Ahmet Sönmez'in yaptığı Gitme Baba isimli filmde Murat Karasu, Çigdem Suyolcu, Şenay Gürler, Volkan Cal, Mustafa Uğurlu, Zafer Erdaş, Gökhan Mete, Vural Çelik, Mehmet Esen, Ragıp Yavuz, Ali Yalı, Tayfun Erten ve Yener Gürsoy rol alıyor.

Filmin hem senaryosunu yazan hem de filmde rol alan Çigdem Suyolcu, babasının hayatının anlatıldığı filmin, siyasi değil, baba ile kızı arasındaki ilişkiyi anlatan bir film olduğunu söyledi. Uzun süre hazırlığını yaptığı filmin çekimlerinin devam ettiğini belirten Çiğdem Suyolcu, filmin çekimleri için Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası Belediyesi'nden önemli bir destek aldıklarını belirterek, bu destek için Başkan Altungün'e teşekkür etti. Çiğdem Suyolcu, " Sadece Kuşadası eski belediye başkanı Lütfi Suyolcu'nun kızı değilim. Oyunculuk eğitimi aldım, oyunculuk yaptım. Sonra da sinema televizyon eğitimi aldım. Bu projede uzun zamandır üzerinde çalıştığım bir projeydi.2 Mayıs'ta çekimlere başladık." dedi.

Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün de, Suyolcu'nun hayatını anlatan filmin çekimlerinin başlamasının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, belediye olarak filme her türlü desteği verdiklerini açıkladı. Filmin senaryosunu hazırlayan ve filmde rol de alan Suyolcu'nun kızı Çiğdem Suyolcu ile bir araya gelen Başkan Altungün, " Lütfi Suyolcu bizim öğretmenimizdi. Önemli bir siyasetçiydi. Lütfü Suyolcu'nun yaşantısı hayatı yaşadıkları belki de yaşayamadıkları anlatılmalı, anlatılmanın ötesinde filmleştirilmeliydi. Bu nedenle kızı Çiğdem'in girişimi ve filmin çekimlerinin başlaması çok önemli. Eski Belediye başkanımızın hayatı film olacak ve biz bundan büyük gurur duyuyoruz.

Kuşadası belediyesi olarak ayrı, Esat Altungün olarak ayrı bütün samimiyetimizle bütün içtenliğimizle bu olaya destek veriyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suyolcu'nun Hayatı Film Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement